4. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Sayfa 23 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

4. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 23


17. Eren 70 tane şekerin 20 tanesini kendisine aldı. Kalan şekerleri 5 arkadaşına eşit olarak paylaştırdı. Eren her bir arkadaşına kaç şeker vermiştir? Yukarıdaki problemin çözümünde sırasıyla hangi işlemler kullanılır? A) toplama, çarpma B) çıkarma, bölme C) bölme, toplama D) çarpma, çıkarma
  • Cevap: B

18. İşleminde A yerine gelebilecek en büyük sayı kaçtır? A) 89 B) 68 C) 79 D) 67
  • Cevap: C

19. Burcu 377 sayfalık kitabı her gün 29 sayfa okuyarak bitirdi. Burcu kitabı kaç günde bitirmiştir? A) 12 B) 10 C) 13 D) 14
  • Cevap: C

20. Geziye gidecek olan 486 kişilik bir öğrenci grubunu taşımak için 25 yolcu alabilen araçlardan en az kaç tane gerekir? A) 19 B) 20 C) 21 D) 22
  • Cevap: B

21. Yukarıdaki bölme işleminde ABC üç basamaklı, MN ve DE iki basamaklı doğal sayılardır. DE sayısının alabileceği en büyük değer için ABC sayısının alabileceği en küçük değer kaçtır? A) 419 B) 393 C) 383 D) 351
  • Cevap: D

22. Çağan 288 sayfalık bir kitabın yarısını günde 12’şer sayfa, kalan kısmını günde 16’şar sayfa okuyarak bitirmiştir. Çağan bu kitabın tamamını kaç günde okumuştur? A) 10 B) 18 C) 21 D) 24
  • Cevap: C

23. Bir bağda 320 kg üzüm vardır. Boş kasaların her birine en az 10 kg, en çok 16 kg üzüm doldurulacaktır. Buna göre üzümlerin tamamı kasalara doldurulduğunda kullanılan kasa sayısı aşağıdakilerden hangisi olamaz? A) 22 B) 26 C) 30 D) 34
  • Cevap: D

24. 9 ile bölündüğünde bölümü 5 olan en büyük doğal sayı kaçtır? A) 49 B) 51 C) 53 D) 55
  • Cevap: C

4. Sınıf Meb Yayınları Matematik Çalışma Soruları Sayfa 23 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.