4. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Sayfa 22 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

4. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 22


9. Bir toptancı bir çeşit gömlek ve pantolon satmaktadır. Bu toptancıdan alınan 20 gömlek ve 20 pantolon için 1600 TL ödendiğine göre, 2 gömlek ve 2 pantolon için kaç TL ödenir? A) 80 B) 160 C) 180 D) 240
  • Cevap: B

10. Yukarıdaki bölme işleminde ve birer doğal sayı göstermektedir. yerine yazılabilecek en büyük doğal sayı ile en küçük doğal sayı arasındaki fark kaçtır? A) 2 B) 8 C) 10 D) 12
  • Cevap: D

11. Bir dağcılık kulübünün üyeleri en az 2, en fazla 6 kişilik gruplar hâlinde Ağrı Dağı’na tırmanacaklardır. Bu kulübün toplam 101 üyesi olduğuna göre, oluşturulabilecek en az grup sayısı ile en çok grup sayısı aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir? A) 17 ile 50 B) 17 ile 51 C) 16 ile 50 D) 16 ile 51
  • Cevap: A

12. 820 davetlinin katıldığı bir düğünde masalara beşer kişi oturmuştur. Her biri 41 vazo taşıyan garsonlar, her masaya 1 vazo bıraktığına göre, kaç garson vardır? A) 3 B) 4 C) 5 D) 6
  • Cevap: B

13. Toplam 60 kg çay almak isteyen bir kişi, aşağıda miktarları ve satış fiyatları yazılı olan paketlerin hangisinden satın alırsa en az para öder?
  • Cevap: D

14. Can, tanesi 10 liradan aldığı müzik CD’leri ve tanesini 15 liradan aldığı oyun CD’lerinin tamamı için 280 lira ödemiştir. Buna göre Can, en az kaç tane CD almıştır? A) 18 B) 19 C) 27 D) 28
  • Cevap: B

15. Naz, bir hikâye kitabını, günde 20 sayfa okuyarak 10 günde bitirmiştir. Aynı kitabı günde 5 sayfa okuyan Onur kaç günde bitirir? A) 6 B) 20 C) 25 D) 40
  • Cevap: D

16. Kalanlı bir bölme işleminde bölen 7, bölüm 6 ise bölünen en fazla kaç olabilir? A) 49 B) 48 C) 43 D) 42
  • Cevap: B

4. Sınıf Meb Yayınları Matematik Çalışma Soruları Sayfa 22 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.