4. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Sayfa 21 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

4. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 21

DOĞAL SAYILARLA BÖLME İŞLEMİ 1. 39 öğrencinin bulunduğu bir sınıfta öğrenciler sıralara ikişer ikişer oturunca 7 öğrenci ayakta kalıyor. Öğrenciler bu sıralara üçer üçer oturursa kaç sıra boş kalır? A) 2 B) 3 C) 4 D) 5
  • Cevap: B
2. Bir doğal sayı 36 ile bölündüğünde bölüm 41 dir. Bu bölme işlemine göre, bölünen sayı aşağıdakilerden hangisi olamaz? A) 1476 B) 1497 C) 1511 D) 1512
  • Cevap: D
3. Aşağıdaki bölme işlemlerinden hangisi yanlıştır? A) 440 : 4 = 11 B) 808 : 8 = 101 C) 300 : 10 = 30 D) 366 : 6 = 61
  • Cevap: A
4. İki sayının toplamı 27 dir. Büyük sayı, küçük sayının 3 katından 3 fazla ise büyük sayı kaçtır? A) 6 B) 12 C) 15 D) 21
  • Cevap: D
5. Yandaki bölme işleminde bölüm ile kalanın toplamı kaçtır? A) 43 B) 44 C) 45 D) 46
  • Cevap: B
6. Bir sınıftaki kız öğrencilerin tamamından üçerli, erkek öğrencilerin tamamından ise dörderli gruplar oluşturuluyor. Erkek öğrencilerin oluşturdukları grupların sayısı, kız öğrencilerin oluşturdukları grupların sayısına eşittir. Buna göre, bu sınıfın mevcudu aşağıdakilerden hangisi olamaz? A) 21 B) 28 C) 35 D) 44
  • Cevap: D
7. 303 : 3 = ▲ ve ▲ x ▲ = ■ olduğuna göre, ■ yerine gelmesi gereken sayı kaçtır? A) 1111 B) 1001 C) 10201 D) 11111
  • Cevap: C
8. Yandaki bölme işleminde verilmeyen rakamların yerine ▲, ■, ★  sembolleri kullanılmıştır. Buna göre ▲ + ■ + ★ işleminin sonucu kaçtır? A) 5 B) 8 C) 13 D) 15
  • Cevap: C

4. Sınıf Meb Yayınları Matematik Çalışma Soruları Sayfa 21 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.