4. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Sayfa 14 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz. 4. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 14 17. 39■● + 7282 = 11▲45 olduğuna göre 3■●▲ - 2▲■● = işleminin sonucu kaçtır? A) 12
4. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Sayfa 14 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
4. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 14
17. 39■● + 7282 = 11▲45 olduğuna göre 3■●▲ - 2▲■● = işleminin sonucu kaçtır?
A) 1260
B) 1369
C) 1384
D) 1421
Cevap: B
18. 5 günlük toplam müşteri sayısı 5000 kişi olan bir süpermarketin birinci gün 1029, ikinci gün 1082, üçüncü gün 1055 müşterisi vardır. Bu süpermarketin en çok müşterisi dördüncü gün olduğuna göre beşinci gündeki müşteri sayısı en çok kaçtır?
A) 751
B) 784
C) 831
D) 844
Cevap: A
19. Ahmet ilk hafta 35 lira harçlık alıp 22 lirasını, ikinci hafta 20 lira harçlık alıp 17 lirasını harcamıştır. Buna göre Ahmet’in son durumda kaç lirası vardır?
A) 13
B) 14
C) 15
D) 16
Cevap: D
20. Çiftçi Süleyman 1274 tane fidanın önce 125 tanesini, sonra 280 tanesini dikmiştir. Buna göre geriye dikilecek kaç fidan kalmıştır?
A) 994
B) 986
C) 869
D) 689
Cevap: C
21. Bir çıkarma işleminde eksilen 3875, fark 1776’dır. Buna göre bu çıkarma işleminde çıkan kaçtır?
A) 2009
B) 2099
C) 2109
D) 2199
Cevap: B
22. Birinci toplananın 2195 olduğu bir toplama işleminde ikinci toplanan birinci toplanandan 188 eksiktir. Buna göre bu toplama işleminin sonucu kaçtır?
A) 4212
B) 4202
C) 4192
D) 4102
Cevap: B
23. Beş günlük toplam ziyaretçi sayısı 6500 olan bir müzenin ziyaretçi sayısının en fazla olduğu gün üçüncü gündür. Bu müzeye birinci gün 1038, ikinci gün 1413, dördüncü gün 1245 ziyaretçi gelmiştir. Buna göre bu müzenin beşinci gündeki ziyaretçi sayısı en fazla kaçtır?
A) 1290
B) 1340
C) 1390
D) 1450
Cevap: C
24. Bir sayının 4576 fazlası, rakamları farklı dört basamaklı en büyük tek sayıdır. Buna göre bu sayı kaçtır?
A) 5289
B) 5299
C) 5389
D) 5399
Cevap: B
4. Sınıf Meb Yayınları Matematik Çalışma Soruları Sayfa 14 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok