4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 88 Cevapları Anka Yayınevi
4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 88 Cevapları Anka Kuşu ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 88 Cevapları Anka Yayınevi
Maddeyi niteleyen özelliklerden biri de suyu emip emmemesidir. Etkinlikte de gözlemlediğimiz gibi plastik top, cam bilye, metal kaşık suyu emmeyen maddelerdir. Sünger, kâğıt ve pamuk ise suyu emen maddelerdendir. Duyu organlarımızdan göz ve deri yardımıyla maddenin suyu emme veya emmeme özelliğini anlayabiliriz. Maddelerin suyu emen özelliğinden yararlanılarak havlu, peçete gibi eşyalar üretilir. Şemsiye, yağmurluk gibi eşyaların yapımında ise suyu emmeme özelliği olan malzemeler tercih edilir.
Mıknatısla Çekilme
Mıknatısın ne olduğunu ve günlük hayatta nerelerde kullanıldığını öğrendik. Demir, nikel, kobalt içeren maddelerin mıknatıs tarafından çekildiğini biliyoruz. Maddeleri mıknatısla çekilme veya çekilmeme özelliklerine göre de nitelendirebiliriz. Maddelerin bu özelliklerini duyu organlarımızı kullanarak keşfederiz. Hangi maddelerin mıknatıs tarafından çekildiğini, hangilerinin çekilmediğini gözlemlemek amacıyla aşağıdaki uygulamayı yapalım.
Elimize bir mıknatıs alarak okulumuzda veya evimizde bulunan eşyalara mıknatısı yaklaştıralım. Mıknatısın hangi maddeleri çekip hangilerini çekmediğini gözlemleyelim.
- Cevap: Mıknatıs nikel, kobalt, demir gibi metalleri çeker iken, altın, gümüş, alüminyum, bakır gibi metalleri çekmez çünkü altın soy metaldir. içerisinde mıknatısın altını çekebileceği metal özelliği yoktur bu yüzden mıknatıs altını çekmez.
4. Sınıf Anka Kuşu Yayınevi Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 88 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.