

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Pasifik Yayınları Sayfa 150

“4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 150 Pasifik Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Pasifik Yayınları Sayfa 150
B. KARIŞIMLARI AYIRALIM
Günlük hayatımızda birçok maddeyi karışım olarak kullanırız. Çorba yapmak için birden fazla maddeyi su ile kaynatırız. Yine yoğurt ile suyu karıştırarak yaptığımız ayran ile de karışım elde ederiz. Bazen karışımları oluşturan maddeleri birbirinden ayırmak gerekir. Bu gibi durumlarda çeşitli yöntemler uygulayarak karışımları ayırabiliriz.
Şimdi bu yöntemleri keşfedelim.
Ereme Yöntemi ile Karışımları Ayırma
Katı maddelerden oluşan karışımlarda eleme yöntemi ile ayırma işlemi yapılır. Eleme yöntemi için elek adı verilen bir araç kullanılabilir. Hasat zamanı buğdayın saplardan ayrılması, unun içindeki yabancı maddelerden ayrılması gibi işlemlerde de eleme yöntemi kullanılır.
Buğday taneleri buğdayın sapları ile birlikte biçerdöverin eleğine gelir. Elekte sallanarak elenen buğdaylar, eleğin gözeneklerinden geçerek alta düşerken büyük saplar eleğin üstünde kalır. Buğday taneleri ve küçük saman parçalarına hava verilerek buğday ile saman tamamen ayrıştırılır.
Unun içindeki istenmeyen parçaları ayırmak için de eleme yöntemi kullanılır. Gözenekleri sadece unun geçebileceği küçüklükte olan eleğin içine un dökülerek elek sallanır. Un, eleğin gözeneklerinden geçerken istenmeyen parçalar eleğin üstünde kalır. Böylece un ile yabancı maddeler ayrılmış olur.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
4. Sınıf Pasifik Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 150 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yeni Yorum