4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Ata Yayınları 196-197-198
4. Sınıf Ata Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 196-197-198 Cevapları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Ata Yayınları Sayfa 196-197-198
4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Ata Yayınları Çözümleri Sayfa 196
Şimdi aşağıda verilen “Proje Vakti” bölümünü okuyalım.
PROJE VAKTİ
Yıl boyu öğrendiğimiz bilgilerle ilgili olarak her ünitenin sonunda ürettiğimiz ürünleri ya da yaptığımız bilimsel çalışmaları okulumuzda düzenlenecek olan bilim şenliği ile tüm arkadaşlarımıza sunabiliriz. Böylece hem üretilen proje ve bilimsel çalışmalar bir arada görülebilir hem de diğer arkadaşlarımız yapılan çalışmaları dinleyerek yeni bilgiler öğrenebilir. Aşağıda verilen 3 kapaklı panel, 3 kartonun yan yana eklenmesiyle oluşturulmuştur. Bilim şenliklerinde projemizin sunumunda böyle bir panel kullanmamız işimizi kolaylaştıracaktır.
İlk panel deney öncesi hazırlıkları, orta panel deney sürecini, son panel de deney sonrasını açıklamalıdır. İlk panele projenin özeti, üzerinde düşünülen araştırma sorusu veya problem, kurulan hipotez ve yapılan araştırmalar yazılmalıdır. İkinci panelde projenin adı, kullanılan materyaller, uygulanan işlemler, yapılan analizler ve sonuçları yer almalıdır. Son kısımda sonuçlar ve değerlendirme bulunmalıdır. Buraya ayrıca, gelecek çalışmalar için öneriler ve yapılması beklenen çalışmalar da yazılabilir.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Ata Yayınları Çözümleri Sayfa 197
Projenin adı projeyi en iyi şekilde anlatmalı, proje hakkında bir fikir vermelidir. Yazı karakteri de ara başlık ve içerik yazılarından daha büyük olmalıdır. Projenin yazı karakterini de kolay okunacak büyüklükte seçmek gerekir. Yazının siyah renkte olmasının okumayı kolaylaştıracağı unutulmamalıdır. Üç kanatlı panel bütün projeyi tanıttığı için iyi düzenlenmeli, görenleri projeyi okumaya teşvik edici özelliklere sahip olmalıdır. Karışık ve özen gösterilmemiş izlenimi veren paneller, projenin de anlaşılamamasına neden olacaktır. Projenin ziyaretçiler tarafından beğenilmesi panelin düzenine ve anlaşılırlığına bağlıdır.
Panele fotoğraf yapıştırılacaksa fotoğraflar için en ideal boyutların 20 cm x 25 cm veya 12 cm x 18 cm olduğunu unutmamalıyız.
Proje sonucunda ürettiğimiz ürünün pazarlanabilir olup olmadığını ve kimlerin bu ürünü almak isteyeceğini düşünelim. Bir an için bu ürünün üreticisi olduğumuzu; radyo, televizyon veya reklam panolarına reklam vermek istediğimizi düşünelim. Nasıl bir reklam metni yazacağımız, ürünümüzün adının ne olacağı gibi sorulara vereceğimiz cevaplar önemlidir. Bilim şenliğinde ürünümüzün yanında sergileyeceğimiz reklam afişleri ya da reklam panoları misafirlerin ilgisini çekecektir. Daha ayrıntılı bilgi edinmek için…adresine giderek aşağıdaki sayfayı ziyaret edebilirsiniz.
- Cevap:
4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Ata Yayınları Çözümleri Sayfa 198
ÖZETLEYELİM
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Çözümleri Ata Yayınları Sayfa 196-197-198 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.