4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Anka Kuşu Sayfa 178-179 Cevapları
[giris]4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 178-179 Cevapları ve Soruları[/giris]
A. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterimize yazalım.
1) Basit bir elektrik devresinin elemanları nelerdir?
- Cevap: Ampul, bağlantı kablosu, anahtar, pil.
2) Basit elektrik devreleri hangi durumlarda çalışmaz?
- Cevap: Devre elemanlarından biri veya birkaçı eksik olduğunda ya da anahtar açıkken devre çalışmaz.
3) Elektrik devresi nasıl kurulur? Açıklayalım.
- Cevap: Devreyi kurarken bağlantı kablolarından birinin bir ucu pile, diğer ucu ampule bağlanır. Diğer bağlantı kablosunun bir ucu pilin boşta kalan ucuna, diğer ucu anahtarın bir ucuna bağlanır. Bir başka bağlantı kablosu ile de ampul ve anahtar arasında bağlantı kurulur. Anahtar kapatılarak ampulün ışık vermesi sağlanır.
B. Aşağıdaki bilmeceleri cevaplayalım.
- Cevap:
1- Devrenin enerjisini ben karşılarım, ben olmadan ampul yanarsa şaşarım. (pil)2- Devrede sağım solum kablo dolu, her yeri yaparım ışık yolu.(ampul)3- Devre elemanlarını birbirine bağlarım, beni çıkarırsanız devre kalır yarım. (bağlantı kablosu)4- Bir açılır bir kapanırım, kapanınca devreyi tamamlarım.(anahtar)
C. Aşağıdaki bilgiler doğru ise yay ayraç içine “D”, yanlış ise “Y” yazalım.
- Cevap:
1- Her elektrik devresinde kablo olmak zorunda değildir.(Y)2- Devredeki ampulün enerjisi pilden sağlanır.(D)3- Anahtar kapalıyken ampul ışık vermez.(Y)4- Bağlantı kabloları devreye rastgele bağlanamaz.(D)5- Evdeki ampuller ve elektrik düğmeleri birer devre elemanıdır.(D)
Ç. Aşağıda verilen sorularda doğru seçenekleri işaretleyiniz.
1) Aşağıdakilerden hangisi devrede olmadığında devre çalışabilir?
A) AnahtarB) PilC) Bağlantı kablosuD) Ampul
- Cevap: A
2) Aşağıdakilerden hangisi devre elemanı değildir?
A) Bağlantı kablosuB) AmpulC) MıknatısD) Anahtar
- Cevap: C
3) Aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A) Pil yatağı olmadan ampul ışık vermez.B) Anahtar açık konumdayken ampul ışık verir.C) Elektrik devresinde bir bağlantı kablosu yeterlidir.D) Pillerin “+” ve “-” olmak üzere iki kutbu vardır.
- Cevap: D
4) Basit bir elektrik devresinde enerji kaynağı aşağıdakilerden hangisidir?
A) PilB) AnahtarC) Bağlantı kablosuD) Ampul
- Cevap: A
5) I. Duvardaki elektrik düğmeleri birer devre elemanıdır.II. Elektrik düğmesi ile lamba arasında duvar içinden geçen kablolar bulunur.III. Basit elektrik devresinde bağlantı kablosu olmasa bile ampul ışık verebilir.Yukarıdaki ifadelerin doğruluğu ya da yanlışlığı hangi seçenekte sırasıyla doğru olarak verilmiştir?
A) Doğru Yanlış DoğruB) Doğru Doğru YanlışC) Yanlış Doğru YanlışD) Yanlış Yanlış Doğru
- Cevap: B
“4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Anka Kuşu Yayınları Sayfa 178-179 Cevapları” beğendiyseniz sosyal medyada paylaşabilir ve aşağıda bulunan emojilerle duygularınızı ifade edebilirsiniz :)
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok