“4. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Soruları Cevapları 6. Ünite Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

4. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Soruları 6. Ünite Cevapları

4. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Soruları Cevapları 6. Ünite Sayfa 135

1. Verilen habere göre aşağıdakilerden hangisi besin israfını önlemek için yapılması gerekenlerden biridir?

A) Her öğün için yiyebileceğimizden fazla yemek pişirmekB) Tüketemediğimiz tüm gıda ürünlerini çöpe atmakC) Çabuk bozulan gıdalardan tüketeceğimizden daha fazlasını satın almakD) Tabağımıza, yiyebileceğimiz kadar yemek almak

  • Cevap: D

2. Aşağıdakilerden hangisi bilinçli bir 5 tüketicinin alışverişte yapması gerekenlerden biri değildir?

A) Çabuk bozulan gıda ürünlerinden çok miktarda almakB) İhtiyaç listesi hazırlayarak alışverişe çıkmakC) Alınan gıda ürünlerinin son kullanma tarihine bakmakD) Öncelikle ihtiyacı olan ürünleri almak

  • Cevap: A

3. Bir apartmanda oturan aileler sağlıklı bir çevre oluşturmak ve doğal kaynakları verimli kullanmak için bazı kararlar alıp uyguluyorlar. Aşağıdakilerden hangisi bu amaca uygun doğru uygulamalardan değildir?

A) Katı atıkların hepsini bir plastik poşete koyarak apartmandan uzak olan bir sokağa bırakmakB) Yağmur sularını depolayarak apartman bahçesindeki ağaçları sulamak için kullanmakC) Evde biriken kâğıt ve cam atıkları ayrı çöp kutularına bırakmakD) Apartman bahçesinin bir kısmına ağaç, bir kısmına da çiçek dikmek

  • Cevap: A

4. Resimdeki yerleşim yeri ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru bir uygulama olur?

A) Fabrika atıklarını yakmakB) Çevreyi temizleyerek ağaçlandırma çalışmaları yapmakC) Evsel atıkları akarsuya bırakarak ortamdan uzaklaştırmakD) Tarlada, ürünü artırmak için daha fazla tarım ilacı kullanmak

  • Cevap: B

4. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Soruları Cevapları 6. Ünite Sayfa 136

5. Çevre kirliliği olan bir bölgede öğrenciler “Toprağımız Temiz Kalsın Projesi” için afişler hazırlıyorlar. Aşağıdakilerden hangisi bu projeye uygun bir afiş olamaz?

  • Cevap: C

6. Aşağıdakilerden hangisi geri dönüşüme örnek gösterilemez?

A) Eski kâğıtlardan karton elde edilmesiB) Pet şişelerden plastik ürünler elde edilmesiC) Kırık cam şişelerden yeni cam ürünler elde edilmesiD) Çıkartılan madenlerden metal elde edilmesi

  • Cevap: D

7. Öğrenciler ormanları koruma konulu afiş çalışması yapıyorlar. Aşağıdakilerden hangisi bunun için hazırlanan afişlerden biri olamaz?

  • Cevap: D

8. Suyu tasarruflu kullanma konusunda bilinçli olan Zeynep Hanım evinde aşağıdakilerden hangisini yapmamıştır?

A) Su damlatan muslukları tamir ettirmiştir.B) Sebze ve meyveleri yıkarken çok fazla su kullanmıştır.C) Yumurta haşladığı suyu çiçekleri sulamada kullanmıştır.D) Makarna haşladığı suyu çorba yapmada kullanmıştır.

  • Cevap: B

4. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Soruları Cevapları 6. Ünite Sayfa 137

9. Geri dönüşüm ile ilgili sorular ve bu sorulara verilen cevaplar tablodaki gibidir. Buna göre, numaralı sorulardan hangisi yanlış cevaplandırılmıştır?

A) 1B) 2C) 3D) 4

  • Cevap: C

10. Bir okulun bazı bölgelerine yerleştirilen geri dönüşüm kutuları aşağıdaki gibidir. Bu kutular hangi amaçla yerleştirilmemiştir?

A) Atık miktarının artırılmasıB) Atıkların üretime tekrar dâhil edilmesiC) Enerji tasarrufu sağlanmasıD) Doğal kaynakların tüketiminin azaltılması

  • Cevap: A

11. Aşağıdakilerden hangisi suyun yeniden kullanımına örnektir?

A) Su damlatan muslukların tamir edilmesiB) Mutfakta meyvelerin yıkandığı sularla çiçeklerin sulanmasıC) Bulaşıkların bulaşık makinesinde yıkanmasıD) Diş fırçalarken suyun açık bırakılmaması

  • Cevap: B
  • 12. Buzdolabı satın almak isteyen bilinçli bir tüketici alacağı ürün için aşağıdaki enerji verimi etiket örneğini incelerken altındaki açıklamayı okuyor.
  • Renkli okların uzunluğu kullanılan enerji miktarındaki artışı gösterir.
  • Siyah oklar seçilen ürünün hangi enerji verimi sınıfında olduğunu gösterir.Buna göre, enerji tasarrufu için en uygun buzdolabını gösteren etiket aşağıdakilerden hangisidir?
  • Cevap: D

4. Sınıf Çalışma Soruları Fen Bilimleri 6. Ünite Cevapları Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.