4. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Soruları 1. Ünite Cevapları
“4. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Soruları Cevapları 1. Ünite Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
4. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Soruları 1. Ünite Cevapları
1. Bazı öğrencilerin maden kavramı ile ilgili verdikleri bilgiler aşağıdaki gibidir. Buna göre, hangi öğrencinin verdiği bilgi açıklaması ile birlikte doğrudur?
A) MuratB) ŞuleC) SevalD) Tarık
- Cevap: B
2. Dünya’mızın bir bölgesinde gündüz yaşanırken diğer bölgesinde gece yaşanır. Bu olayın nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
A) Güneş’in, Dünya çevresinde dolanma hareketi yapmasıB) Dünya’nın, Güneş çevresinde dolanma hareketi yapmasıC) Dünya’nın, kendi çevresinde dönme hareketi yapmasıD) Güneş’in, kendi çevresinde dönme hareketi yapması
- Cevap: C
3. Dünya’nın kendi etrafındaki ve Güneş etrafındaki hareketi şekildeki gibi numaralanarak verilmiştir. Buna göre, Dünya’nın numaralanmış hareketleri ile ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?
A) Dünya’nın kendi etrafındaki hareketi 2 numara ile gösterilmiştir.B) 2 numaralı hareketini bir günde tamamlar.C) 1 numaralı hareketi sonucu gece ve gündüz oluşur.D) Dünya’nın Güneş etrafındaki hareketi 1 numara ile gösterilmiştir.
- Cevap: C
4. Yer kabuğunun yapısı ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A) Yer kabuğu Dünya’nın en iç katmanıdır.B) Doğada büyük yer tutan canlıların yaşadığı parçalara kömür adı verilir.C) Yer kabuğundan çıkarılan ekonomik değeri yüksek olan kayaçlara maden adı verilir.D) Yer kabuğundaki saf kum olan maden ısıtıldığında bakır elde edilir.
- Cevap: C
5.Mehmet’in “Gece ve gündüzün oluşma sebebi nedir?” sorusuna arkadaşları aşağıdaki cevapları veriyorlar.Ömer : Güneş, Dünya’nınçevresinde dolanma hareketi yapar.Hatice: Dünya, Güneş’in etrafında dolanma hareketi yapar.Fatma: Güneş, kendi çevresinde dönme hareketi yapar.Yavuz: Dünya, kendi çevresinde dönme hareketi yapar.Buna göre, hangisi doğru söylemiştir?
A) ÖmerB) HaticeC) FatmaD) Yavuz
- Cevap: D
- 6.
- Üst üste biriken kayaçlar içerisinde oluşur.
- Eski zamanda ölen canlı kalıntılarının sertleşmesiyle oluşur.
- Çok uzun zamanda oluşur.Yukarıda özellikleri verilen madde hangisidir?
- Cevap: D
7.Öğrenciler Dünya’nın Güneş etrafındaki dolanma hareketinden dolayı oluşan etkileri aşağıdaki gibi açıklıyor.Hatice: Yeryüzünde kayaçlar oluşur.Fatma: Bir zaman dilimi olan yıl oluşur.Ömer : Yeryüzünün tamamında yaz mevsimi yaşanır.Bu öğrencilerden hangilerinin açıklaması doğrudur?
A) Yalnız HaticeB) Yalnız FatmaC) Hatice ve FatmaD) Hatice, Fatma ve Ömer
- Cevap: B
8. Madenlerle ilgili sorulan sorulara verilen evet ya da hayır cevapları aşağıdaki tabloda kaydediliyor. Buna göre, hangi soruların cevapları tabloya yanlış kaydedilmiştir?
A) 1 ve 2B) 1 ve 4C) 2 ve 3D) 3 ve 4
- Cevap: B
9. Dünya’nın Güneş etrafında dolanma hareketinden dolayı sıcaklık değişimleri yaşanır. Bu sıcaklık değişimleri beraberinde aşağıdakilerden hangisini meydana getirir?
A) MevsimleriB) HaftalarıC) Gece ve gündüzüD) Ayları
- Cevap: A
10. Maden kaynağı bakımından Dünya rezervinin yaklaşık üçte ikisi ülkemizde bulunan maden aşağıdakilerden hangisidir?
A) BakırB) KromC) BorD) Altın
- Cevap: C
11. Mevsimlerin oluşumu aşağıdakilerden hangisi ile açıklanır?
A) Dünya’nın kendi ekseni etrafında dönmesiB) Dünya’nın Güneş etrafında dolanmasıC) Dünya’nın küre şeklinde olmasıD) Günün bir kısmının gece bir kısmının gündüz olması
- Cevap: B
12. Kayaçlarla ilgili;1. Yer kabuğunun kara tabakası ka- yaçlardan oluşur.2. Kayaçlar farklılık göstermez, tek tiptirler.3. Kayaçlar hem yer kabuğunun üstünde hem de içinde bulunurlar.yargılarından hangileri doğrudur?
A) Yalnız 1B) Yalnız 2C) 1 ve 3D) 2 ve 3
- Cevap: C
13. Yeryüzündeki bir noktadan, bir günün belli saatlerinde Güneş’e bakıldığında Güneş’in konumu şekildeki gibi oluyor. Yeryüzüne göre, Güneş’in konumunun değişmesi aşağıdakilerden hangisi ile açıklanır?
Dünya’nın Güneş etrafında dolan masıB) Dünya’nın kendi ekseni etrafında dönmesiC) Dünya’nın Güneş etrafında dolanımını bir yılda tamamlamasıD) Bir yılın yaklaşık 365 gün olması
- Cevap: B
14. Fosillerin oluşumu ile ilgili aşamalar karışık olarak verilmiştir.1. aşama: Canlı kalıntılarınınsertleşerek kayaç hâlini alması2. aşama: Milyonlarca yıl içinde canlıüzerindeki tabakanın kalınlığının artması, canlının yumuşak dokusunun yavaş yavaş çürümesi ve oluşan boşlukların su ve minerallerle dolması3. aşama: Ölen canlıların, sel vetoprakların kayması gibi dış etkenler ile kum ve çamurun altında kalmasıBuna göre, fosillerin oluşum aşamalarının sırası aşağıdakilerin hangisinde doğru verilmiştir?
A) 1 - 2 - 3B) 3 - 2 -1C) 3 -1 - 2D) 2 - 3
- Cevap: B
15. Dünya’nın Güneş etrafında dolanması aşağıdakilerden hangisine sebep olmaktadır?
A) Gece ve gündüzün oluşmasınaB) Mevsimlerin oluşmasınaC) Bir günün oluşmasınaD) Güneş’in Dünya’dan büyük olmasına
- Cevap: B
4. Sınıf Çalışma Soruları Fen Bilimleri 1. Ünite Cevapları Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok