4. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı 2. Ünite Cevapları
“4. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Cevapları 2. Ünite Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
4. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı 2. Ünite Cevapları
4. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Cevapları 2. Ünite Sayfa 571. Aşağıda beslenme ile ilgili bazı ifadeler verilmiştir. I. Karbonhidratların öncelikli görevi vücudumuza enerji vermektir. II. Dengeli beslenme her besinden eşit miktarda tüketmektir. III. Obezite, vücuttaki yağ oranının hastalık ölçüsünde fazla olmasıdır. Verilen ifadelerden hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) I ve III C) II ve III D) I, II ve III
- Cevap: B
2. Aşağıdaki ifadelerden hangisi sağlıklı bir yaşam için önerilmez? A) Sigara ve alkolden uzak durmalıyız. B) Temizliğimize dikkat etmeliyiz. C) Dengeli beslenmeli ve spor yapmalıyız. D) Mevsimi dışında sebze meyve tüketmeliyiz.
- Cevap: D
3. Aşağıdakilerden hangisi sigaranın zararlarından korunmak için bireysel olarak yapılabileceklerden değildir? A) Sigara içilen ortamlardan uzak durmalıyız. B) Yakın çevremizde sigara içen bireyleri uyarmalıyız. C) Sigaranın zararlarına dikkat çekmek için etkinlikler düzenlemeliyiz. D) Sigaranın zararlarını anlatan kamu spotu filmleri yayımlatmalıyız.
- Cevap: D
4. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Su ve mineraller her besinde bulunur. B) Vücudumuzun büyük bir bölümünü su oluşturur. C) Yağlar, öncelikli olarak diş ve kemik sağlığımız için önemlidir. D) Büyüyüp gelişmemizde mineraller önemli rol oynar.
- Cevap: C
5. Aşağıdaki cümlelerde yer alan noktalı yerlerin doğru bir şekilde tamamlanması gerekmektedir. • Vücudumuzun gelişmesini, boyumuzun uzamasını sağlayan besinler....I....besinlerdir. • Su, vitaminler ve mineraler....II....besinlerdir.
Buna göre noktalı yerlere aşağıdaki kelimelerden hangileri gelmelidir? A) düzenleyici enerji verici B) enerji verici yapıcı ve onarıcı C) yapıcı ve onarıcı düzenleyici D) enerji verici düzenleyici
- Cevap: C
6. Ayşe, arkadaşlarına su ve minerallerle ilgili aşağıdaki bilgileri vermiştir. I. Vücudumuzda düzenleyici olarak görev yaparlar. II. Hem bitkisel hem de hayvansal besinlerde bulunur. III. Tükettiğimiz besinlerdeki su, günlük su ihtiyacımızı karşılar. Ayşe’nin söylediği bu bilgilerden hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) I ve II C) II ve III D) I, II ve III
- Cevap: B
7. Aşağıdakilerden hangisi besinlere katkı maddesi konulmasının amaçlarından biri değildir? A) Tatlandırma B) Renk verme C) Tazeliğini artırma D) Uzun süreli saklama
- Cevap: C
8. Gıda ürünlerinin, üretiminden sofraya gelene kadarki tüm aşamalarında görev alan meslek dalı aşağıdakilerden hangisidir? A) Aşçılık B) Veterinerlik C) Diyetisyenlik D) Gıda mühendisliği
- Cevap: D
9. Besin israfı, üretilen gıdanın tüketilmeden atığa dönüşmesidir. Besin israfını önlemek için aşağıdakilerden hangisinin yapılması yanlıştır? A) Aile bireylerinin ihtiyacı kadar yiyeceği satın almak B) Bayatlayan yiyecekleri alternatif yemekler yaparak tüketmek C) Tazeliğini korumak için tüm yiyecekleri suyun içinde saklamak D) Artan yemekleri bir sonraki öğünde yemek üzere saklamak
- Cevap: C
10. Ayşe, kardeşiyle markette alışveriş yapmaktadır. Satın alacakları gıdaların, I. ambalajının sağlam olması, II. paketinin üzerinde TSE damgası bulunması, III. son kullanma tarihinin geçmemiş olması özelliklerinden hangisine dikkat etmeleri gerekir? A) Yalnız I B) I ve II C) II ve III D) I, II ve III
- Cevap: D
11. Besinleri saklama yöntemleri ile ilgili bilgiler şöyle sıralanmıştır: I. Dondurulacak besinler temiz ve taze olmalıdır. II. Çözdürülen besinlerin israf olmaması için tekrar dondurulmalıdır. III. Alışverişe başlarken ilk olarak dondurulmuş ürünler alınmalıdır. Verilen bilgilerden hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) I ve II C) II ve III D) I, II ve III
- Cevap: A
12. Ali sağlıksız beslenme alışkanlığından dolayı obezite rahatsızlığı yaşıyordu. Bunun için ailesi Ali’yi Diyetisyen Zeynep Hanım’a götürdü. Zeynep Hanım, Ali’ye aşağıdakilerden hangisini önermemiştir? A) Düzenli spor yapmaya başlamasını B) Yağlı besinleri daha az tüketmesini C) Günde sadece bir öğün beslenmesini D) Gün içerisinde yeterince sıvı tüketmesini
- Cevap: C
13. Besin piramidi, sağlıklı beslenmek için hangi besinlerden ne kadar tüketmemiz gerektiğini anlatır. Görselde bir besin piramidinin basamakları numaralandırılarak verilmiştir. Besin piramidi ile ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır? A) Birinci basamağında tahıl ürünleri yer alır. B) İkinci basamağında baklagiller yer alır. C) Üçüncü basamağında et ve süt ürünleri yer alır. D) Dördüncü basamağında şekerli ve yağlı besinler yer alır.
- Cevap: B
14. Besin piramidi, sağlıklı beslenmek için hangi besinlerden ne kadar tüketilmesi gerektiğini anlatır. Besin piramidinin en üstünde aşağıdaki besinlerden hangisi vardır?
- Cevap: D
15. Sigara içen bir kişinin hangi organı diğerlerine göre daha fazla zarar görür? A) Karaciğer B) Akciğer C) Mide D) Beyin
- Cevap: B
16. Aşağıdaki besinlerden hangisi diğerlerine göre daha fazla karbonhidrat içerir? A) Balık B) Yeşil fasulye C) Domates D) Makarna
- Cevap: D
17. Sigara kullanımının azaltılması için ciddi önlemler alınıyor. Aşağıdakilerden hangisi sigara kullanımının azaltılması için alınan önlemlerden birisi değildir? A) Yeşilay'ın çeşitli projelerle toplumu bilinçlendirme çalışmaları yapması B) Dumansız hava sahası uygulamasının kamuya açık alanlarda kaldırılması C) Sigara paketlerinin üzerine sigaranın zararlarını anlatan görsellerin konulması D) Televizyonlarda sigaranın zararlarını anlatan kamu spotu filmlerinin yayımlanması
- Cevap: B
18. Sigara ve alkol bağımlılığının zararları ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır? A) KOAH hastalığına sebep olabilir. B) Karaciğere zarar verir. C) Akciğerlere zarar verir. D) Ağız kanserine yakalanma riskini azaltır.
- Cevap: D
19. Aşağıdakilerden hangisi sağlıklı besinlerin özelliklerinden biri değildir? A) Taze, temiz ve doğaldır. B) Katkı maddesi yoktur. C) Yağ ve şeker oranı fazladır. D) Vitamin ve mineral değerleri yüksektir.
- Cevap: C
25. Alp, besin içeriklerine ait bilgiler vermektedir. Alp’in verdiği bilgiler hangi besin gruplarına aittir? A) Yağlar, proteinler B) Vitaminler, proteinler C) Karbonhidratlar, su ve vitaminler D) Vitaminler, su ve mineraller
- Cevap: A
26. Hangi yönde verilen bilgi proteinlerle ilgili değildir? A) Doğu B) Batı C) Kuzey D) Güney
- Cevap: D
27. Aşırı kilolarından şikâyet eden bir kişi, hangi besin gruplarını diğerlerine göre daha fazla tüketmiş olabilir? A) Su ve Vitaminler B) Yağlar ve Vitaminler C) Mineraller ve Yağlar D) Karbonhidratlar ve Yağlar
- Cevap: D
28. Proteinler vücudumuzda yapıcı ve onarıcı olarak görev yapan besin içeriğidir. Aşağıdakilerden hangileri protein bakımından zengin değildir? A) peynir, nohut, mercimek B) yumurta, bezelye, yoğurt C) balık, kuru fasulye, et D) pirinç, mısır, bal
- Cevap: D
29. Tüm besinlerin belli bir ömrü vardır. Bozulan besinler yenmeyecek duruma gelir. Besinlerin tazeliğini korumak için onları uygun koşullarda saklamak gerekir. Aşağıdakilerden hangisi doğru saklama yöntemlerinden biri değildir? A) Tuzlama B) Kurutma C) Dondurma D) Kızartma
- Cevap: D
30. Obezite birçok hastalığın ortaya çıkmasına neden olur. Önlem alınmadığı takdirde yaşam kalitesini etkileyerek önemli bir sağlık sorunu hâline gelebilir. Bu nedenle obeziteyi önlemek için sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanılmalıdır. Aşağıdaki besin çeşitlerinden hangisini çok sık tüketen bireyin obez olma ihtimali daha fazladır? A) Tavuk eti ve yoğurt B) Kuru fasulye ve turşu C) Patates kızartması ve gazlı içecek D) Tarhana çorbası ve kızarmış ekmek
- Cevap: C
31. Alkolün zararlarına yönelik poster çalışması yapmak isteyen bir öğrenci, hangi seçenekteki bilgiyi kullanmaz? A) Midenin iç yüzeyindeki tabakayı tahriş ederek yaralara sebep olur. B) Solunum yolu hastalıklarına sebep olur. C) Vücudumuzda kalıcı hasar bırakır. D) Aşırı tüketen kişilerde algılama, görme ve konuşma zayıflar.
- Cevap: B
32. Yemek yarışmasındaki adaylardan, dengeli beslenmeye en uygun menüyü hazırlamaları istenmiştir. Hazırladığı menüye göre yarışmayı hangi aday kazanmıştır? A) Bülent B) Tarık C) Burcu D) Betül
- Cevap: B
33. Seyhan, sigara kullanan yakınlarının bu kötü alışkanlığı bırakmalarını desteklemek için öncelikle hangi kuruluştan yardım almalıdır? A) Kızılay B) AFAD C) TEMA D) Yeşilay
- Cevap: D
34. Ülkemizde sigara kullanımı ile mücadele etmek amacıyla çeşitli önlemler alınmaktadır. Aşağıdakilerden hangisi bu önlemlerden birisi değildir? A) Kızılay kurumunun yardım faaliyetleri B) 18 yaşından küçüklere sigara satış yasağı C) Dumansız hava sahası uygulaması D) Kapalı alanlarda ve taşıtlarda sigara içme yasağı
- Cevap: A
35. Göç sırasında kuşların çok fazla enerjiye ihtiyaç duydukları biliniyor. Kuşlar bu yolculuğa çıkmadan önce, gereken enerjiyi sağlamak için vücutlarında hangi besin maddesini depolar? A) Yağ B) Protein C) Vitamin D) Karbonhidrat
- Cevap: A
36. Zeynep, toplumu zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışan ve bağımlılık yaratan maddelerle ilgili toplumu bilgilendiren bir kuruluşa bağışta bulunmak istemektedir. Zeynep aşağıdaki kuruluşlardan hangisine bağışta bulunursa amacına ulaşmış olur? A) Kızılay B) Yeşilay C) Mehmetçik Vakfı D) TEMA
- Cevap: B
37. Yapılan araştırmalara göre yiyeceklerin büyük kısmı insanların ya da hayvanların tüketimine sunulmadan çöpe gidiyor. Buna göre aşağıdakilerden hangisi yiyecek israfını önlemek için yapılması gerekenlerden biridir? A) Alışveriş sırasında ihtiyaçtan fazla yiyecek alınmalı. B) Bayat ekmekler yemek yapılarak değerlendirilmeli. C) Çözdürülmüş olan bir besin tekrar dondurulmalı. D) Tabaklara büyük porsiyonlarda yemek konulmalı.
- Cevap: B
38. Aşağıdaki tabloda bir diyetisyenin hazırladığı 1 günlük yiyecek listesi yer almaktadır. Diyetisyenin hazırladığı listede bütün besin gruplarının yer almasının temel sebebi hangisidir? A) Yeterli ve dengeli beslenmeye uygun olması B) Bu besinlerin kolay bulunması C) Öğünlerin ucuza mal edilmek istenmesi D) Bu besinlerin sevilerek tüketilmesi
- Cevap: A
39. Sigara kullanımı ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır? A) Bağımlılık yapar. B) Obeziteye neden olur. C) Gırtlak kanserine neden olur. D) Diş eti rahatsızlıklarına neden olur.
- Cevap: B
40. Karbonhidrat bakımından zengin besinlerle ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır? A) Fazla tüketilmesi obeziteye yol açar. B) En çok tüketilmesi gereken besin grubudur. C) Beynimizin kullandığı tek enerji kaynağıdır. D) Saçlarımızın ve tırnaklarımızın uzamasını sağlar.
- Cevap: D
41. Besinlerle ilgili bazı bilgiler verilmiştir. Yukarıda verilen cümlelerin doğru, yanlış sıralaması nasıldır?
- Cevap: C
42. Dondurma almak için markete giden Alper, Nehir, Oğuz ve Esma aralarında şu konuşmayı yaparlar: Buna göre hangisinin söyledikleri yanlıştır? A) Nehir B) Alper C) Oğuz D) Esma
- Cevap: B
43. Tuna’nın, kırılan kolunun daha hızlı iyileşmesi için hangi tür besin grubunu daha fazla tüketmesi gerekir? A) Yağlar B) Vitaminler C) Proteinler D) Karbonhidratlar
- Cevap: C
44. Özge ocak ayında annesi ile pazara gittiğinde çilek satıldığını görmüş ve annesinden çilek almasını istemiştir. Doğal beslenmeye önem veren annesinin Özge'ye hangi cevabı vermesi beklenir? A) Mevsimi olduğunda almalıyız. B) Tamam alalım, kardeşin de çileği çok sever. C) Biraz fazla alalım, reçel de yaparız. D) Bu mevsimde çilekler çok lezzetli olur.
- Cevap: A
45. Sabah kahvaltısını yapan Ahmet’e annesi yumurta haşlamıştır. Kahvaltısında peynir, ekmek ve reçel de yiyen Ahmet, hangi besin gruplarından daha fazla tüketmiştir? A) Protein - yağ B) Karbonhidrat - yağ C) Karbonhidrat - protein D) Karbonhidrat - protein - yağ
- Cevap: C
46. Proteinlerin özellikleri ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır? A) Vücudumuzda yapıcı ve onarıcı olarak görev yapan besindir. B) Saçlarımızın ve tırnaklarımızın uzamasını sağlar. C) Kırılan kemiklerimiz proteinler sayesinde daha hızlı iyileşir. D) Tahıllarda bol miktarda bulunur.
- Cevap: D
47. Besinleri dondurarak saklama yöntemi hakkında bazı bilgiler verilmiştir. I. Dondurulacak besinler temiz ve taze olmalıdır. II. Çözdürülen besinler kısa sürede tüketilmelidir. III. Çözdürülen besinler yeniden dondurulabilir. Verilen bilgilerden hangisi doğrudur? A) Yalnız I B) I ve II C) II ve III D) I, II ve III
- Cevap: B
48. Aşağıda proteinlerle ilgili verilen ifadeleri dikkatlice okuyunuz. İfadeler doğru ise "D", yanlış ise "Y" harfinin bulunduğu yolu takip ederek ulaştığınız çıkışı boyayınız.
- Cevap: 1. Çıkış
49. Aşağıdaki cümleleri okuyunuz. Cümlelerde verilen bilgiler doğru ise "D", yanlış ise "Y" harfinin altındaki kutucuğu işaretleyiniz.
- Cevap:
50. Aşağıdaki ifadeleri dikkatlice okuyunuz. İfadeler doğru ise "D", yanlış ise "Y" harfinin bulunduğu yolu takip ederek doğru sembolü işaretleyiniz.
- Cevap: Yıldız
51. Mete ve Melih’in öğle yemeği öğünleri şekilde verilmiştir. Mete ve Melih’in beslenme tarzları ile ilgili verilen ifadelerin başına doğru ise "D", yanlış ise "Y" harfini yazınız.
- Cevap:
(D) Mete öğününde, vitamin besin grubundan da almıştır.
(Y) Melih’in öğününde sadece karbonhidrat vardır.
(Y) Mete ve Melih sağlıklı ve dengeli beslenmektedir.
(D) Her ikisi de yapıcı ve onarıcı besin grubundan almıştır. 4. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Cevapları 2. Ünite Sayfa 74
52. Aşağıdaki cümlelerden; doğru olanların başına "D", yanlış olanların başına "Y" harfini yazınız.
- Cevap:
(D) Fındık, badem ve zeytin bol miktarda yağ içerir.
53. Açıklamaları uygun olan besin içerikleriyle eşleştiriniz.
- Cevap:
4. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Cevapları 2. Ünite Sayfa 7554. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına "D" yanlış olanların başına "Y" yazınız.
- Cevap:
(Y) Proteinlerin canlıları soğuktan koruma özelliği vardır.
(Y) Aldığımız besinlerin paketlerinde Sağlık Bakanlığının izni olup olmadığına bakmalıyız. (D) Yiyebileceğimiz kadar yemeği tabağımıza koyarsak israfı önleriz. (D) "Dumansız hava sahası uygulaması” sigara içmeyenleri korumak için alınmış bir karardır.
55. Aşağıdaki besinleri, içerdikleri besin içeriklerinin altına yazınız.
- Cevap:
4. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Cevapları 2. Ünite Sayfa 7656. Aşağıda verilen ifadelerden doğru olanların başına "D", yanlış olanların başına "Y" yazınız.
- Cevap:
57. Besin içerikleri ve bunların öncelikli görevleri verilmiştir. Doğru eşleştirmeleri oklarla yapınız.
- Cevap:
4. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Cevapları 2. Ünite Sayfa 7758. Aşağıdaki tabloda numaralandırılmış bazı besin maddeleri ve içerikleri verilmiştir.
- Cevap:
1. Karbonhidrat açısından zengin olan besinler hangileridir?
- Cevap: 3, 5, 7, 10, 15
2. İçeriğinde yağ ve protein bulunduran besinler hangileridir?
- Cevap: 1, 4, 8, 9, 11, 12, 14
3. Vücudumuzun büyük bir bölümünü oluşturan içerik hangisidir?
- Cevap: 2
4. Kemiklerin ve dişlerin güçlenmesini sağlayan besinler hangileridir?
- Cevap: 1, 6, 14
5. Protein bakımından zengin olan besinler hangileridir?
- Cevap: 1, 4, 8, 9, 12
6. Vitamin bakımından zengin olan besinler hangileridir?
- Cevap: 13
59. Besin grupları şekillerle öncelikli görevlerine göre sınıflandırılmıştır. Buna göre aşağıda verilen kelimelerden doğru olanlarını seçip bulmacaya yazınız.
- Cevap:
4. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Cevapları 2. Ünite Sayfa 7860. Kutucuklar içinde verilen kelimeleri uygun şekilde yerleştiriniz.
- Cevap:
61. Bulmacada verilen boşlukları uygun kelimelerle tamamlayınız.
- Cevap:
4. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Cevapları 2. Ünite Sayfa 7962. Gıda mühendisleri besinlerin içerisinde bulunan protein, karbonhidrat ve yağ içeriklerini tespit etmek için bazı sıvılar kullanırlar. Bu sıvılardan biri kahve renkli olan "lügol” dür. Lügolden birkaç damla alınıp proteince zengin bir besine damlatılarak ısıtıldığında sıvının damladığı alan sarı renge dönüşür. Lügolden birkaç damla alınarak karbonhidratça zengin bir besine damlatıldığında sıvının damladığı alan mavi - mor bir renge dönüşür. Gıda mühendisi çalışma yaparken bir besinin içeriğini bilmediğini fark etmiştir. Bunun için lügol kullanarak besinde karbonhidratların mı proteinlerin mi çok olduğunu bulmak istemektedir. Bu besinin A, B ve C noktalarından örnek alarak lügol damlatmış ve besinin lügol damlattığı bölümlerinin mavi- mor renk aldığını görmüştür.
I, II ve III. soruları yukarıda verilen metne göre yanıtlayınız.
I. Besinde hangi tür besin içeriğinden daha fazla bulunmaktadır?
- Cevap: Karbonhidrat
II. Besine lügol damlatılırken neden 3 farklı bölge seçilmiştir?
- Cevap: Doğru ölçüm yapmak için, tek bölgeden alınan örnek doğru sonuç vermeyebilir.
III. Aşağıda verilen besinlere lügol damlatılarak biraz ısı verildiğinde hangileri sarı renk alır? Besinleri yuvarlak içine alarak işaretleme yapınız.
- Cevap:
4. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Cevapları 2. Ünite Sayfa 8063. Aşağıdaki besinlerin her birinin ait olduğu kategoriyi işaretleyiniz. (Her satırda bir daireyi işaretleyiniz.)
- Cevap:

64. Aşağıdaki cümlelerde verilen boşlukları uygun kelimelerle tamamlayınız.
- Cevap:
65. Fatih’in kırık kolunun iyileşmesi için yemesi gereken sağlıklı besinlerin resimlerini oklarla masasına götürünüz.
- Cevap:
4. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Cevapları 2. Ünite Sayfa 8266. Açıklamaları verilen besin içeriklerinin adlarını ilgili kutucuklara yazınız.
- Cevap:
67. Suyun bütün besinlerde bulunduğu çıkarımını yapabileceğiniz ifadeleri maviye, bu çıkarımı yapamayacağınız ifadeleri ise kırmızıya boyayınız.
- Cevap:
4. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Cevapları 2. Ünite Sayfa 8368. Zeynep ailesi ile birlikte alışveriş yapmaktadır. Sağlıklı ve doğal gıdalar alabilmeleri için dikkat etmeleri gereken noktalardan bazıları aşağıda verilmiştir. Buna göre eksik bırakılan alanları tamamlayınız.
- Cevap:
69. Aşağıdaki bilgiler doğru ise yanındaki kutucuğa "D", yanlış ise "Y" yazınız.
- Cevap:
70. Bazı besinler ve altlarında numaraları verilmiştir. Aşağıdaki kişilerin sepetlerine koymaları gereken besinlerin numaralarını, kutulara yazınız.
- Cevap:
71. Besinlerin altındaki kutuların içerisine örnekteki gibi besin piramidinin kaçıncı basamağında yer aldığını yazınız.
- Cevap:
4. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Cevapları 2. Ünite Sayfa 8672. Aşağıdaki boşluklara uygun kelimeleri yazınız.
- Cevap:
73. Aşağıdaki ifadeleri doğru ve yanlış olma durumlarına göre işaretleyiniz. işaretlediğiniz bu harfleri şifre kutusuna sırasıyla yazarak şifreyi çözünüz.
- Cevap: O B E Z İ T E
Aşağıdaki cümleleri besin piramidine göre tamamlayınız.
- Cevap:
75. Damla, aşağıda verilen besin piramidinden yararlanarak ailesi için menü hazırlayacaktır. Ona yardımcı olmak için menüleri dengeli beslenme kurallarını dikkate alarak yazınız.
- Cevap:
Kahvaltı: Yumurtalı ekmek; ballı süt, zeytin, peynir, vişne reçeli, domates, salatalık
Öğle Yemeği: Izgara köfte, mevsim salata, ayran, elma, ekmek
Akşam Yemeği: Zeytinyağlı fasulye, pilav, salata, yoğurt 4. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Cevapları 2. Ünite Sayfa 89
76. Aşağıdaki boşlukları kutularda verilen sözcüklerden uygun olanları ile tamamlayınız.
- Cevap:
Alkol ve sigaranın zararları ile ilgili siz de aşağıya bir cümle yazınız.
- Cevap: Ağız kokusu yapar, diş ve diş eti hastalıklarına yol açar.
77. Aşağıdaki ifadeleri doğru ve yanlış olma durumlarına göre işaretleyiniz. işaretlediğiniz bu harfleri şifre kutusuna sırasıyla yazarak şifreyi çözünüz.
- Cevap: S A Ğ L I K L I Y I Z
4. Sınıf Çalışma Kitabı Fen Bilimleri 2. Ünite Cevapları Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok