Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
4. Sınıf Din Kültürü Meb Yayınları

4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 22

“4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 22 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 22

Tekbir ve Salavat

“ANahüekber.” ifadesine tekbir denir. Tekbir, Allah’ın (cc) her şeyden yüce olduğunun ifadesidir ve “Allah en büyüktür.” anlamına gelir. Allah’ın (cc) büyüklüğünü, yüceliğini anmak için söylenir. Müslümanlar, namaz kılmaya tekbirle başlar.
Günlük hayatta da “Allahüekber.” sözünü sıklıkla duyarız. Her namaz vaktinde minarelerden okunan ezan, “Allahüekber.” sözüyle başlar. Güzel bir haber alınca mutluluğumuzu “Allahüekber.” diyerek dile getirir ve Allah’ın (cc) büyüklüğünü anarız.
Hz. Muhammed’i (sav) anmak ve ona selam göndermek için okunan dualara salavat denir. Bu duaları okumaya, salât-ü selam ya da salavat getirmek denir. Müslümanlar, Hz. Muhammed’e (sav) olan sevgilerini göstermek istediklerinde onun için dua eder ve ona selam gönderirler. Yüce Allah, Kur’an-ı Ke- rim’de “Şüphesiz Allah ve melekleri, Peygamber’e salat ediyorlar. Ey iman edenler! Siz de ona salat edin, selam verin.”8 buyurmuş ve Müslümanlardan Hz. Muhammed’e (sav) salavat getirmelerini istemiştir.
Salavat getiren kişi, Hz. Muhammed’i (sav) andığı gibi Yüce Allah’ı da hatırlar. Onları hatırlamanın mutluluğunu yaşar. Kendilerine örnek bir peygamber gönderdiği için Allah’a (cc) şükreder. Hz. Peygamber, “Günlerinizin en faziletlisi cuma günüdür. Bu sebeple o gün bana çokça salatü selam getiriniz, zira sizin salatü selamlarınız bana sunulur.”9 buyurmuş, kendisine salavat getirmenin önemini vurgulamıştır.

İslam dininde iki dinî bayram vardır. Birincisi, ramazan ayında bir aylık oruç ibadetinden sonra gelen Ramazan Bayramı, diğeri Allah’a (cc) ibadet amacıyla kurban kesilen Kurban Bayramı’dır. Bu dinî bayramlarda Müslümanlar bayram namazı kılar. Bayram namazları kılınırken diğer namazlara göre daha fazla tekbir getirilir. Kurban Bayra- mı’na özel teşrik tekbirleri vardır. Bu tekbiri okumaya Kurban Bayramı’ndan bir önceki gün olan arife günü, sabah namazıyla başlanır. Bayramın dördüncü günü, ikindi namazı dâhil her farz namazın ardından teşrik tekbiri getirilir.
Teşrik tekbirinin okunuşu: “Allahüekber, Allahüekber, Lâ ilâhe illallahu vallahu ekber. Allahüekber ve lillahi’l-hamd”
Anlamı: “Allah en büyüktür, Allah en büyüktür. Allah’tan başka ilah yoktur. O Allah en büyüktür, Allah en büyüktür. Hamt yalnızca Allah’a aittir.”

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

4. Sınıf Meb Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 22 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!