Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
4. Sınıf Çalışma Yaprakları

4. Sınıf Çalışma Yaprakları Cevapları Sayfa 42

4. Sınıf Çalışma Yaprakları Sayfa 42 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

logo

4. Sınıf Çalışma Yaprakları Cevapları Sayfa 42

30. Yukarıdaki görsellerden yola çıkarak “Dostluk” adlı bir hikâye yazın.

  • Cevap:

CANIM ARKADAŞIM

Zeynep; 9 yaşında, dost canlısı bir çocuktu. Tüm arkadaşlarını, hem sever hem de onlara çeşitli konularda yardım ederdi. Zeynep; arkadaşlarına çok değer verirdi. Bu yüzden, arkadaşları Zeynep’i çok severdi. Zeynep hiçbir zaman, hiçbir arkadaşına kötü davranmamıştı. Zeynep; arkadaşlarının değerini bilir, onları sever, onları küçümsemez ve görmezlikten gelmez, kötü davranmaz ve asla onları üzecek davranışlarda bulunmaz.

Zeynep; o kadar dost canlısı ve cana yakın bir çocuktur ki, kimse ona ne kötü davranır, ne de küçümser. Bunun tam aksine; Zeynep’i çok severler. Çünkü Zeynep’in kalbi tertemizdir. İnsanlar Zeynep’i, Zeynep de insanları çok sever. Zeynep; kendisine kötü davranan arkadaşlarına kızmaz. Örneğin; eğer bir arkadaşı onu durduk yere suçlarsa, ona kızmaz. Sadece uyarıp bir daha yapmamasını söyler ve gülümser. Zeynep; dostlarına çok önem verir. En iyisi biz lafı fazla uzatmadan hikâyemize geçelim…

Günlerden bir gün, Zeynep’in sınıfına yeni bir öğrenci gelmişti. Bu öğrencinin adı ise Ayşe’ydi. Ayşe biraz utangaç bir çocuktu. Fakat temiz ve iyi kalpli birisiydi. Ayşe; Zeynep ile aynı yaştaydı. Zeynep; Ayşe ile tanışmak için; teneffüste Ayşe’nin yanına gitti ve şöyle söyledi:

– Merhaba, benim adım Zeynep. Senin adın nedir? Ayşe biraz utangaç bir çocuk olduğu için; ilk başta cevap vermeye çekindi. Ama sonra kendini toparlayarak, bu soruya şu şekilde cevap verdi:

– Benim adım da Ayşe. Tanıştığıma memnun oldum.

Zeynep; Ayşe’nin bu cevabına karşılık olarak şöyle söyledi:

-Ben de tanıştığıma memnun oldum. Seninle arkadaş olabilir miyiz? Tabii sen de istersen. Bunun üzerine Ayşe şu şekilde cevap verdi:

– Elbette olabiliriz… Ayşe gittikçe Zeynep’e daha çok alışıyordu. Aradan günler geçmişti. Artık; Zeynep ile Ayşe ayrılmaz bir ikili olmuşlardı. Aynı zamanda Ayşe’nin utangaçlığı da sona ermişti. Ayşe artık; Katılımcı birisiydi. Bunların hepsi Zeynep sayesinde olmuştu.

Zeynep’in yardıma ihtiyacı olduğunda Ayşe ve Ayşe’nin yardıma ihtiyacı olduğunda da Zeynep yardıma koşuyordu. Zeynep ile Ayşe sırtlarını birbirlerine dayamışlardı. Birbirleriyle sırlarını paylaşıyor, dertleşiyor, birbirlerinin arkasında duruyor, çok iyi vakit geçiriyor ve sürekli birbirleriyle oyunlar oynuyorlardı. Bazen yeni arkadaşlar ediniyor, fakat en iyi arkadaşlar yine kendileri oluyorlardı. Çünkü onların dostluğu Hiçbir zaman bozulmadı ve bozulmayacaktı. Aradan epeyce bir zaman geçmişti. Zeynep ve Ayşe’nin dostluğu neredeyse tanıdıkları herkese yayılmıştı. Bu sayede Zeynep ve Ayşe bizlere dostluğun ne kadar değerli bir şey olduğunu anlatmış oldu ve Zeynep ile Ayşe’nin dostluğu yaşamları boyunca sürdü.

4. Sınıf Çalışma Yaprakları (Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler) Sayfa 42 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları

Deprecated: usort(): Returning bool from comparison function is deprecated, return an integer less than, equal to, or greater than zero in /home/evvelcevap.com/public_html/wp-content/plugins/mk-reaction-v2a/inc/class-reactions.php on line 228
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!