Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
4. Sınıf Çalışma Yaprakları

4. Sınıf Çalışma Yaprakları Cevapları Sayfa 32

4. Sınıf Çalışma Yaprakları Sayfa 32 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

logo

4. Sınıf Çalışma Yaprakları Cevapları Sayfa 32

İKİ DOST

Ülkenin birinde iki dost varmış. Birbirlerini çok severlermiş. Aralarında ayrılık, gayrılık yokmuş. Birinin malı ötekinin sayılırmış. Bu iki dosttan biri, gece yarısı uyanmış birden. Çabucak giyinip dostunun konağına koşmuş. Hizmetçileri ve uşakları tatlı uykularından uyandırmış. Dostu yukarıdan duymuş onun geldiğini. Hemen para kesesini kaptığı gibi inmiş aşağı.
“Hayrola?” demiş dostuna. “Sen sebepsiz yere uyandırmazsın. İhtiyacın varsa al şu para kesesini. Evinde yalnız kalamıyorsan buraya gel.’’ demiş. Öteki teşekkür edip gülümsemiş:
“Yok canım.’’ demiş. “Benim için tasalanma, hiçbir şeyim eksik değil. Yalnız rüyamda seni bir parça düşünceli gördüm. Sakın başı dertte olmasın diye koşup geldim. Uykudan kaldırdığım için kusura bakma.”

22. Bu metinden aşağıdakilerin hangisine ulaşılamaz?

A) Dostlar birbirini çok sever.
B) Dostlar birbirinin yardımına koşar.
C) Dostumuz olmazsa ne yapacağımızı bilemeyiz.
D) Dostlar birbirinin ihtiyacını karşılar.

  • Cevap: C

23.

MUTLULUK ORMANI

Ülkenin birinde kimsenin uğramadığı bir orman varmış. Bu ormanda hayvanlar iş birliği içinde, mutlu bir şekilde yaşarmış. Hiç kimse birbirinin yiyeceğine göz dikmez, arkasından konuşmaz, birbirini kıskanmazmış. Ayrıca her yıl bütün hayvanların katıldığı şenlikler düzenlenir, birlikte eğlenilirmiş. Günler böyle geçerken insanlar bu ormanı keşfetmiş. Ağaçları kesmeye başlamışlar. Hayvanları avlamışlar veya tutsak edip kafeslere kapatmışlar. Ormanın huzuru kaçmış, hayvanlar birbirinden bile korkar olmuş. Artık “Mutluluk Ormanı” diye bir yer kalmamış.

4. Sınıf Çalışma Yaprakları (Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler) Sayfa 32 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları

Deprecated: usort(): Returning bool from comparison function is deprecated, return an integer less than, equal to, or greater than zero in /home/evvelcevap.com/public_html/wp-content/plugins/mk-reaction-v2a/inc/class-reactions.php on line 228
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!