“4. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 19 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

4. Sınıf Çalışma Kitabı Fen Bilimleri Cevapları Sayfa 19


28. Oyuncaklarının resimlerini çizmek isteyen Ayşe, oyuncaklarının gölgesinden yararlanarak çizim yapmaya başladı. Sabah saatlerinde rahat çizebildiği resimleri, öğle saatinde gölgeleri küçüldüğü için çizmekte zorlandı. Oyuncaklar aynı iken gölgelerin değişmesine neden olan olay hangisidir? A) Hava sıcaklığının farklılık göstermesi B) Dünya’nın kendi ekseni etrafında dönmesi C) Cismin aldığı ışık miktarının azalması D) Dünya’nın Güneş’in etrafında dolanması
  • Cevap: B

29. Fosilleri inceleyen bilim dalı ve bu bilim dalı ile ilgilenen bilim insanlarına verilen isim hangisidir? A) Arkeoloji - Paleontolog B) Paleontoloji - Arkeolog C) Paleontoloji - Paleontolog D) Arkeoloji - Arkeolog
  • Cevap: C

30. Dünya’nın yapısı ile ilgili verilenlerden hangisi yanlıştır? A) Canlılar yer kabuğu üzerinde yaşar. B) Okyanus tabanında kaya ve taşlar bulunur. C) Yer kabuğu karaların olduğu bölümde daha kalındır. D) Kayaçlar yalnızca rüzgâr, sıcaklık farkı gibi dış faktörlerle oluşur.
  • Cevap: D

4. Sınıf Çalışma Kitabı Fen Bilimleri Sayfa 19 Cevapları Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.