4. Sınıf Ata Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı 6. Ünite Değerlendirme Cevapları
4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Ata Yayıncılık 6. Ünite İnsan ve Çevre Sayfa 201, 202, 203 6. Ünite Değerlendirme Etkinlik Soruları ve Cevaplar
4. Sınıf Ata Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı 6. Ünite Değerlendirme Cevapları
4. Sınıf Ata Yayıncılık Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 201 Cevabı
Aşağıdaki davranışların hangi kaynakta tasarruf sağladığını belirleyip kaynaklar ile davranışları eşleştirelim.
- Cevap:

Aşağıda verilen ifadeler doğru ise "D", yanlış ise ”Y" yönünü takip ederek çıkışa ulaşalım. Ulaştığımız çıkışı yuvarlak içine alalım.
- Cevap: Y - D - D - 5. çıkış

1) Yukarıdaki öğrencilerden hangileri aynı kaynağın tasarruflu kullanımından bahsetmektedir? A) Selin ve Murat B) Dilek ve Murat C) Selin ve Dilek D) Dilek, Selin ve Murat
- Cevap: A
2) Yukarıda verilenlerden kaç tanesi besin tasarrufuna yönelik davranışlardandır? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4
- Cevap: C
3) Atık sular bazı işlemlerden geçerek tekrar kullanılır hâle gelir.
Yukarıdaki açıklamayı yapan biri hangi soruya cevap vermiş olur? A) Tutumluluk nedir? B) Besinlerin geri dönüşümü nasıl yapılır? C) Suyun geri dönüşümü ile ilgili neler yapılabilir? D) Elektrik tasarrufunun aile bütçesine katkısı nedir?
- Cevap: C
4) Ahmet: Arkadaşlar, elektriği tasarruflu kullanıp daha az elektrik faturası ödemek istiyorum. Bunun için ne yapmalıyım? Tuncay: Evde gereksiz yanan lambaları söndürmelisin. Serap: Televizyonu, izlemediği hâlde açık bırakan aile bireylerini uyarabilirsin. Aslı: Yatarken koridorun lambasını açık bırakmalısın.
Ahmet'in sorusuna hangi arkadaşları doğru önerilerde bulunmuştur? A) Yalnız Tuncay B) Serap ve Tuncay C) Aslı ve Serap D) Tuncay ve Aslı
- Cevap: B
4. Sınıf Ata Yayıncılık Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 203 Cevabı I. Bulaşıkları makinede değil elimde yıkamalıyım. II. Suyun boşa akmasını önlemeliyim. III. Bozuk muslukları tamir ettirmeliyim.
5) Su tasarrufu yapmak isteyen Semra Hanım yukarıda verilenlerden hangilerini söylemiştir? A) II ve III B) I ve III C) I ve II D) I, II ve III
- Cevap: A
6) Ece besin içerikleri ile ilgili ifadeler doğru ise kutucuğuna (D) yanlış ise (Y) yazacaktır. Buna göre kutucukların görünümü hangisi olur?
- Cevap: B
7) Yukarıdaki ifadelerden hangileri su tasarrufu ile ilgilidir? A) • ve ▲ B) ■ ve • C) ★ve ▲ D) ★ve ■
- Cevap: A
8) Elektrik, su ve besin tasarrufu ile ilgili eşleştirmelerden hangileri doğrudur? A) I ve II B) II ve III C) I ve III D) I, II ve III
- Cevap: D
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok