4. Sınıf Ata Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı 5. Ünite Değerlendirme Cevapları
4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Ata Yayıncılık 5. Ünite Aydınlatma ve Ses Teknolojileri Sayfa 183, 184, 185, 186 187 5. Ünite Değerlendirme Etkinlik Soruları ve Cevapları
4. Sınıf Ata Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı 5. Ünite Değerlendirme Cevapları
4. Sınıf Ata Yayıncılık Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 183 Cevabı
A Aşağıdaki cümleleri, verilen kavramların uygun olanıyla tamamlayalım.- Cevap:
Aşağıdaki ifadeler doğru ise "D", yanlış ise ”Y" kutucuğunu ”✔" işaretleyelim. Yanlış olan ifadelerin doğrusunu yazalım.
- Cevap:
Aşağıdaki soruların cevaplarını yazalım.
İnsanların bulundukları ortamı aydınlatmak için geçmişte kullandıkları araçları yazalım.
- Cevap: Ateş, meşale, kandil, mum, gaz lambası, ampul.
Geçmişte ve günümüzde kullanılan aydınlatma teknolojilerinin olumlu ve olumsuz yönlerini aşağıdaki tablodan uygun kutucuklara yazalım.
- Cevap:

- Geçmişte kullanılanlar:
- Günümüzde kullanılanlar:
- Geçmişte kullanılanlar:
- Günümüzde kullanılanlar:
Gelecekte otobüs, otomobil ve bisiklet gibi araçlarda kullanılabilecek bir aydınlatma teknolojisi ürünü tasarlayalım. Bu ürünün özelliklerini belirtelim. Tasarladığımız ürünün resmini çizelim.
- Cevap: Bu ürün sayesinde bu araçların üstüne koyulacak olan güneş panelleri dolayısıyla kendi enerjilerini üretecekler ve doğaya kirlilik vermeyeceklerdir.
4. Sınıf Ata Yayıncılık Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 185 Cevabı
Aydınlatma teknolojilerini tasarruflu kullanmanın önemini örneklerle açıklayalım.
- Cevap: Önemi çok kullanırsak eğer elektrik faturası çok gelir hem de bizim için çok zararlı olur. tasarrufu şöyle kullanırız sadece ihtiyacımız olduğu kadar kullanmalıyız.
Sesin şiddetini artırmak için kullanılan ses teknolojilerini yazalım.
- Cevap: Megafon, hoparlör, siren, korna, amfi, işitme aletleri, kulaklık.
Geçmişten günümüze sesi kaydetmek için kullanılan ses teknolojilerini yazalım.
- Cevap: Fonograf, Gramofon, ses kayıt cihazı, kaset çalarlar, cdler, flash bellekler
Şiddeti yüksek olan sesler bizi nasıl etkiler? Yüksek şiddetteki sesler hangi sağlık sorunlarına neden olur?
- Cevap: Yüksek şiddetle müzik gibi şeyler dinlemek insan sağlığından en çok kulağa zarar verir. Kulak aşırı etkilenir, patlayabilir, tahrip edebilir, duymamaya sebep olabilir. Zaten yüksek şiddetle sesli şeyler dinlemek yasaktır. Çünkü bu insanlara ve topluma zarar verir.
Yüksek şiddetteki seslerden korunmak için hangi önlemleri almalıyız?
- Cevap: Gürültülü ortamlarda kulak tıkacı veya kulak maskesi kullanarak gürültünün etkisi azaltılmalıdır.
1) Sesin şiddetini megafon ile arttırabiliriz. Geçmişte kullanılan aydınlatma araçlarından biri de meşale dir. Aile bütçemiz için tasarruflu ampul kullanmak gerekir.
Bu cümlelerde boş bırakı lan yerler aşağıdaki sözcüklerle tamamlandığında hangi sözcük açıkta kalır? A) kirlilik B) megafon C) ampul D) meşale
- Cevap: A
2) Yukarıdakilerden hangileri günümüzde kullanılan aydınlanma araçlarının geçmişte kullanılan aydınlatma araçlarına göre üstün yanlarıdır? A) I ve II B) I ve III C) II ve III D) I, II ve III
- Cevap: D
3) Aşağıdakilerden hangisi işitme kaybı yaşayan insanlar tarafından kullanılan ses teknolojilerinden biridir?
- Cevap: B
4) Yukarıdaki grafikte üç ayrı parkta bulunan aydınlatma lambalarının neden olduğu ışık kirliliği oranları verilmiştir. Buna göre, parklarda kullanılan aydınlatma lambaları aşağıdakilerden hangisi olabilir?
- Cevap: C
5) Aşağıdakilerden hangisi sokakta oluşan ses kirliliğinin nedenlerinden değildir? A) Sürücülerin gereksiz yere korna çalmaları B) Yapım ve onarım yapan iş makinelerinin uzun süre çalışmaları C) Sokak satıcılarının yüksek sesle ürün satmaları D) Televizyonun sesinin yüksek olması
- Cevap: D
6) Yukarıdakilerden hangileri ses şiddetini artırmaz? A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II D) II ve
- Cevap: B
7) Yukarıdaki özellikleri verilen aydınlatma aracı hangisinde verilmiştir? A) Gaz lambası B) Ampul C) Mum D) Meşale
- Cevap: B
8) Aşağıdakilerden hangisi ışık kirliliğinin canlılara olumsuz etkilerinden değildir? A) Bitkilerin besin üretmesi B) Mercanların renklerinin bozulması C) Yavru deniz kaplumbağalarının denize ulaşamaması D) Göçmen kuşların yönlerini kaybetmesi
- Cevap: A
9) Ses kirliliğinin nedeni düzensiz ve yüksek sestir. Buna göre, aşağıdaki ortamlardan hangisinde ses kirliliği olmaması gerekir? A) Pazar yerleri B) Yoğun trafiğin olduğu caddeler C) Kütüphaneler D) Futbol maçının yapıldığı stadyum
- Cevap: C
10) Görseli verilen öğrenci doğru aydınlatılmış bir ortamda ders çalışabilmek için hangisini yapmalıdır? A) Işığı sol arkaya almalıdır. B) Işığı karşısına almalıdır. C) Işığın yerini değiştirmemelidir. D) Işığı tavana çevirmelidir.
- Cevap: A
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok