4. Sınıf Ata Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı 3. Ünite Değerlendirme Cevapları
4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Ata Yayıncılık 3. Ünite Kuvvetin Etkileri Sayfa 86, 87, 88, 89 3. Ünite Değerlendirme Etkinlik Soruları ve Cevapları
4. Sınıf Ata Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı 3. Ünite Değerlendirme Cevapları
4. Sınıf Ata Yayıncılık Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 86 Cevabı
Aşağıdaki bulmacayı çözelim.
- Cevap:
Aşağıdaki cümleleri, verilen kavramlardan uygun olanıyla tamamlayalım.
- Cevap:
✓ Cisimlerin şeklini değiştiren etkiye kuvvet denir.
✓ Mıknatıslar hızlı tren ve MR cihazında kullanılır.
✓ Hareket hâlindeki bir cisme hareket yönünde uygulanan kuvvetin hızlandırıcı bir etkisi vardır.
✓ Uygulanan kuvvet, hareket hâlindeki cisimler üzerinde yön değiştirici bir etki yapabilir.
✓ Geri dönüşümü sağlamak için toplanan maddeler arasındaki metal parçalar mıknatıs yardımıyla ayrılır.
✓ Kuvvetin etkisiyle şekil değiştiren cisimlerde kuvvetin şekil değiştirici etkisi gözlemlenir.
Aşağıdaki ifadeler doğru ise "D", yanlış ise "Y" kutucuğunu işaretleyelim. Yanlış ifadelerin doğrusunu yazalım.
- Cevap:
4. Sınıf Ata Yayıncılık Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 88 Cevabı
Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyelim.
1) Aşağıdakilerden hangisinde temas gerektirmeyen kuvvet uygulanır?
- Cevap: A
2) Verilen olaylara göre aşağıdaki sorulardan hangisine cevap verilemez? A) Lastik, esnek bir madde midir? B) Bakırın şekli değişebilir mi? C) Kuvvet, cisimlerin şeklini değiştirir mi? D) Kuvvet, hareket hâlindeki cisimleri durdurur mu?
- Cevap: D
3) Otomobilin direksiyonunu çevirmek için uyguladığımız kuvvetin etkisi aşağıdakilerden hangisidir? A) Şekil değiştirici B) Yön değiştirici C) Hızlandırıcı D) Yavaşlatıcı
- Cevap: B
4) Aşağıdakilerin hangisinde kuvvetin şekli değiştirici etkisi gözlemlenir? A) Yaprağın dalından düşmesi B) Topun kale direğine çarpması C) Taşın yontulması D) Arabanın frenine basılması
- Cevap: C
5) Cevizin kırılmasında kuvvetin hangi etkisi gözlenir? A) Hızlandırıcı B) Şekil değiştirici C) Yön değiştirici D) Yavaşlatıcı
- Cevap: C
6) Mıknatıs aşağıdaki cisimlerden hangisini çeker? A) Altın yüzük B) Gümüş kolye C) Demir çivi D) Bakır tel
- Cevap: B
7) Aşağıdaki gibi yerleştirilen mıknatıslardan hangileri birbirini çeker? A) I ve II B) III ve IV C) I, II ve III D) I, II, III ve IV
- Cevap: A
8) Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) Mıknatısların aynı kutupları birbirini iter. B) İki parçaya ayrılan mıknatısların kutupları kaybolur. C) Mıknatıslar madenî paraları çeker. D) Mıknatıslar tek kutuplu olabilir.
- Cevap: A
9) Buket; bir kâseye metal ataşlar, toplu iğneler, kâğıt parçaları ve tahta küpler koyup mıknatısı yaklaştırıyor. Buna göre, mıknatıs aşağıdaki cisimlerden hangilerini çekmez? A) Metal ataşlar - toplu iğneler B) Metal ataşlar - tahta küpler C) Kâğıt parçaları - toplu iğneler D) Kâğıt parçaları - tahta küpler
- Cevap: D
10) Oklar mıknatısların birbirlerine uyguladıkları kuvvete uygun olarak takip edildiğinde kaçıncı çıkışa ulaşılır? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4
- Cevap: C
11) Fatih, mıknatıslarla yukarıdaki gibi bir düzenek hazırlıyor. II numaralı mıknatısı iple görseldeki gibi bağlıyor. I numaralı mıknatısı II numaralı mıknatısa yaklaştırdığında II numaralı mıknatıs için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir? A) C yönünde hareket eder. B) B yönünde hareket eder. C) A yönünde hareket eder. D) Hareket etmez, sabit kalır.
- Cevap: A
12) Yukarıdaki A ve B mıknatısları, sabit mıknatısların etkisiyle ok yönünde hareket etmektedir. Buna göre, A ve B mıknatıslarının kutupları nasıl olmalıdır?
- Cevap: D
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok