3. Tema Milli Kültürümüz Neler Öğrendik Etkinlik Cevapları (2. Sınıf Türkçe)
3. Tema Milli Kültürümüz Neler Öğrendik cevapları ve soruları, Bilim ve Kültür Yayınları 2. Sınıf Türkçe Ders kitabı sayfa 114-115-116-117 (Milli Kültürümüz Teması)
3. Tema Milli Kültürümüz Neler Öğrendik Cevapları
2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Bilim ve Kültür Yayınları Sayfa 114 Cevabı
A. Aşağıdaki metni okuyunuz. O KONUŞURSA BU DA DÜŞÜNÜR Bir gün Nasrettin Hoca, güvercin kadar bir kuşun çarşıda on iki akçeye satıldığını görmüş. Ertesi gün hindisini koltuğuna sıkıştırıp çarşıya gitmiş. Fakat kimse koca hindiye on akçeden fazlasını ödemek istememiş. (...) — Bu nasıl iş, diye bağırmış Hoca. Daha dün, güvercin kadar bir kuşu tam on iki akçeye sattınız. (...) Onun bu çıkışmasını gülümseyerek dinleyen satıcı, — Hoca Efendi, demiş. O dediğin sıradan, bir kuş değil. Allah’ın özene bezene yarattığı bir papağan. (...) — Kuş değil mi? Üstünlüğü neresinde, demiş Hoca. — O kuş konuşur, demiş satıcı. Senin benim gibi söz söyler! Hoca bir an duralamış: — Ne yani, demiş. O konuşursa bu da düşünür... B. Aşağıdaki soruları metne göre cevaplayınız. 1. Nasrettin Hoca, niçin hindisini çarşıya götürmüş?- Cevap: Hindisini satmak için çarşıya götürmüş.
- Cevap: Kimse hindisi için on akçeden fazlasını ödemek istemediği için sinirlenmiş.
- Cevap: Papağanın pahalı olmasının nedeni konuşuyor olmasıymış.
- Cevap:
Ç. Aşağıdaki kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını yazınız.
- Cevap:
2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Bilim ve Kültür Yayınları Sayfa 116 Cevabı
D. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.
1. Hangi seçenekteki kelimeler alfabetik sıraya uygun yazılmıştır?
A) bayram, çocuk, şölen, oyun
B) hindi, horoz, tavuk, papağan
C) gemi, hamam, köprü, saray
- Cevap: C
- Cevap: B
- Cevap: C
SONRAKİ DERSE HAZIRLIK
1. Çanakkale Zaferi hakkında araştırma yapınız. Çanakkale türküsünün sözlerini öğrenip defterinize yazınız.- Cevap: Çanakkale Savaşı veya Çanakkale Muharebeleri, I. Dünya Savaşı sırasında 1915-1916 yılları arasında Gelibolu Yarımadası'nda Osmanlı İmparatorluğu ile İtilaf Devletleri arasında yapılan deniz ve kara muharebeleridir. Bu savaşta Mustafa Kemal büyük başarılar kazanmıştır düşman durdurulmuştur.
- Cevap: Ben İstanbul'da yaşıyorum. Sizler için ilimde bulunan tarihî, doğal ve turistik yerlerle ilgili görselleri bir araya getirdim.
2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Bilim ve Kültür Yayınları Milli Kültürümüz Teması Sayfa 114-115-116-117 3. Tema Milli Kültürümüz Neler Öğrendik Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok