3. Sınıf Türkçe Çalışma Soruları Sayfa 8 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz. 3. Sınıf Türkçe Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 8 11. Aşağıdaki sözcükler alfabetik sıraya göre dizildiğinde hangisi, en sonda yer alır? A)
3. Sınıf Türkçe Çalışma Soruları Sayfa 8 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
3. Sınıf Türkçe Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 8
11. Aşağıdaki sözcükler alfabetik sıraya göre dizildiğinde hangisi, en sonda yer alır?
A) Sürücü
B) Sürükleyici
C) Sürgü
Cevap: B
12. Aşağıdaki kelimelerden hangisi sözlük sırasında en sonda yer alır?
A) Mikrop
B) Mikrofon
C) Mikroskop
Cevap: C
13. Aşağıdakilerin hangisinde sözcükler sözlük sırasına göre verilmiştir?
A) Giyinme, giyimli, giydirmek
B) Giydirmek, giyinme, giyimli
C) Giydirmek, giyimli, giyinme
Cevap: C
T.3.3.8 KELİMELERİN ZIT ANLAMLILARINI BULUR1. Aşağıda eşleştirilen sözcüklerden hangileri karşıt anlamlı değildir?
A) Kolay - Zor
B) İleri - Geri
C) Ağır - Zayıf
Cevap: C
2. Aşağıdakilerin hangisinde karşıt anlamlı sözcükler birlikte verilmemiştir?
A) Kalem - silgi
B) Yukarı - aşağı
C) Gece - gündüz
Cevap: A
3. Aşağıdakilerin hangisinde karşıt anlamlı kelimeler bir arada verilmemiştir?
A) Geniş - dar
B) Dışarı - içeri
C) Okul - ev
Cevap: C
4. Aşağıdakilerin hangisinde karşıt anlamlı kelimeler bir arada verilmiştir?
A) Sert - yumuşak
B) Kızgın - ateşli
C) Mutlu - mutsuz
Cevap: A
5. Aşağıdaki sözcüklerden hangisinin zıt (karşıt) anlamlısı kutuda bulunmamaktadır?
A) Yakın
B) Dar
C) Temiz
Cevap: B
6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde karşıt anlamlı sözcükler bir arada kullanılmıştır?
A) Söz söyle alana, kulağında kalana.
B) Büyük olur büyük dağın dumanı.
C) En yükseğe erişmek için en alçaktan başlayın.
Cevap: C
3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Soruları Sayfa 8 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok