Ders Kitabı Keloğlan Metni Etkinlik Cevapları (3. Sınıf Türkçe)
3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Dikey Yayıncılık 3. Milli Kültürümüz Sayfa 108, 109, 110, 111, 112 Keloğlan Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları Ders Kitabı Keloğlan Metni Cevapları Aşağıda verilen görseli inceleyiniz. Görselde Keloğlanın hangi Özelliği vurgulanmaktadır? Söyleyiniz. Cevap: Neşeli olması
3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Dikey Yayıncılık 3. Milli Kültürümüz Sayfa 108, 109, 110, 111, 112 Keloğlan Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları
Ders Kitabı Keloğlan Metni Cevapları
Aşağıda verilen görseli inceleyiniz. Görselde Keloğlanın hangi Özelliği vurgulanmaktadır? Söyleyiniz.- Cevap: Neşeli olması. Her zaman yüzünü gülmesi.
- Cevap: Bu tür metinleri okurken vurgulara, duyguları karşıdakilere aktarabilmeye dikkat etmek gerekir.
- Cevap: Aşmak: Yüksek bir yerin diğer tarafına geçmek, engelden geçmek Konuk: Misafir Katmak: İlave etmek Macera: Baştan geçen heyecanlı olay, Serüven,
1. ETKİNLİK
3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 109 Cevabı a. Metinde geçen anlamını bilmediğiniz kelimelerin anlamını kelimelerin içinde geçtiği cümleden ve metnin görselinden yararlanarak tahmin ediniz. Tahmininizin doğruluğunu sözlüğünüzden kontrol ediniz. b. Anlamını yeni öğrendiğiniz kelimeleri ve anlamlarını kelime defterinize yazınız.- Cevap: Aşmak: Yüksek bir yerin diğer tarafına geçmek, engelden geçmek Konuk: Misafir Katmak: İlave etmek Macera: Baştan geçen heyecanlı olay, Serüven,
- Cevap: Tepeliği aşarak denize ulaştım. Cevap: Bu gün evde konuklarımız var. Cevap: Yemek yaparken sevgimi kattım Cevap: Kamp çok maceralıydı
2. ETKİNLİK
Metnin konusu ve ana duygusu nedir? Yazınız.- Cevap: Metnin konusu : Keloğlanın hayatı ve özellikleri
- Cevap: Ana duygusu : Keloğlan hepimizin tanıdığı iyi bir karakterdir.
3. ETKİNLİK
3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 110 Cevabı Aşağıdaki soruları okuduğunuz şiire göre yanıtlayınız. Şiirin şairi kimdir?- Cevap: Rıfkı Kaymaz
- Cevap: 6 kıta ve 24 dize vardır.
- Cevap: Keloğlan
- Cevap: Neşeli, saf, temiz yürekli, iyilik sever
4. ETKİNLİK
Keloğlan masalları ile ilgili neler düşünüyorsunuz? Söyleyiniz. Okuduğunuz bir Keloğlan masalındaki olayı kısaca anlatınız. Konuşmanız sırasında anlamını yeni öğrendiğiniz kelimeleri kullanmaya özen gösteriniz.- Cevap: Ne zaman Keloğlan masalı okusam yüzüm güler. Çünkü Keloğlan masallarını eğlenceli ve maceralı buluyorum.
5. ETKİNLİK
Aşağıdaki kelimelerin eş anlamlılarını bulup örnekteki gibi aynı renkte boyayınız.- Cevap: Zengin: Varlıklı
- Macera: Serüven
- Yoksul: Fakir
- Öykü: Hikaye
6. ETKİNLİK
3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 111 Cevabı a. Aşağıdaki cümleleri okuyunuz. Virgülün nerelerde kullanıldığını açıklayınız. • Masallar iyiyi, güzeli, doğruyu anlatır.- Cevap: Masallar iyiyi, güzeli, doğruyu anlatır.
- Cevap: Keloğlan masallarında iyiler, kötüler, zenginler ve yoksullar hep bir aradadır.
7. ETKİNLİK
Okuduğunuz metinden neler öğrendiniz? Anlamlı ve kurallı cümleler hâlinde yazınız.- Cevap: Keloğlanın özelliklerini öğrendik. Keloğlanın saf ve temiz olduğunu öğrendik. Gönlünün zengin olduğunu öğrendik.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok