3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 160 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

3. Sınıf Matematik Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 160

➜ Uras, babası Ekrem Bey ile markete gider. Ekrem Bey manav reyonundaki görevliye: 2 kg (kilogram) elma, 3 kg portakal, 1 kg havuç alabilir miyim, der. Uras ile Ekrem Bey bu defa kuruyemiş reyonuna gider. Ekrem Bey kuruyemiş reyonundaki görevliye: 500 g (gram) fındık, 250 g badem alabilir miyim, der. Ekrem Bey alacaklarının miktarını:✓ Manav reyonunda neden "kilogram" olarak söyledi? Düşünelim.✓ Kuruyemiş reyonunda neden "gram” olarak söyledi? Düşünelim.

Araç Gereç: 40 cm uzunluğunda çubuk, 2 adet kâğıt bardak, 25 cm uzunluğunda 6 adet ip, cetvel✓ Kâğıt bardaklarınızın üst kısmından 3 küçük delik açınız.✓ Bu deliklerin her birine 25 cm uzunluğunda ipler geçirerek bağlayınız.✓ İplerin boşta kalan uçlarını bir araya getirerek çubuğun bir ucuna bağlayınız,✓ Bu işlemi diğer bardak için de tekrarlayınız.✓ Çubuğun orta noktasını cetvel yardımıyla bulup işaretleyiniz.✓ Terazinizin her iki tarafına da içine sığabilecek farklı✓ Teraziye koyduğunuz nesnelerin kütlelerini karşılaştırınız.✓ Teraziler günlük hayatta nerelerde kullanılır?

  • Cevap:

3. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 160 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.