Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
3. Sınıf Matematik Tuna Matbaacılık

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 39 Cevapları Tuna Matbaacılık

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Tuna Matbaacılık Yayınları Sayfa 39 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 39 Cevapları Tuna Matbaacılık

20’ye Kadar Romen Rakamlarını Okuma ve Yazma

Eski uygarlıklar İlk Çağ’dan itibaren hesaplama, sayma ve alışveriş için rakamları kullanma gereği duymuşlardır. Rakamlar ve sayılar için kil tabletler üzerine çizikler, kesilmiş ağaç dallarına çentikler yapmışlardır. Bu çizik ve çentikler sayıların gelişmesinde önemli rol oynamıştır.
Bilinen en eski sayma sistemlerinden biri, Eski Mısırlılara aittir. Mısırlılar yaklaşık 5300 (beş bin üç yüz) yıl önce, milyona kadar olan sayıları kapsayan bir sistem geliştirmişlerdir.

Eski Mısır’da rakam ve sayılar, bazı sembollerin veya şekillerin yan yana gelmesiyle ortaya çıkmıştı. Bütün rakamlar, 7 değişik şeklin bir araya gelmesiyle oluşuyordu. Yazım biçimi de sağdan sola doğru ifade ediliyordu. Örneğin 1 için yukarıdan aşağı düşey bir çizgi, 10 için at nalı, 100 için çengel işaretini Eski Mısır’da günümüzdekine benzer bir şekilde 10’luk sayı sistemi kullanılıyordu ve her basamak tek bir sembol ile gösteriliyordu.

Örneğin Şekil-2’deki sembol dizisi, Eski Mısır’da 3244 (üç bin iki yüz kırk dört) sayısını temsil ediyordu. Bu yöntem toplama ve çıkarma işlemlerinde pratik olsa da çarpma ve bölme işlemlerinde pratik değildi. Mısırlılar bu sorunu, çarpma ve bölmeyi ikilik sayı sistemi yardımıyla toplama ve çıkarmaya dönüştürerek çözmüşlerdir.

  • CevapBu sayfada herhangi bir soru bulunmamaktadır.

3. Sınıf Tuna Matbaacılık Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 39 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!