3. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 7
3. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Sayfa 7 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
3. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 7
50. 215, 105, 261, 162, 210 sayıları küçükten büyüğe doğru sıralandığında ikinci ve dördüncü sayılar hangileri olur?
A) 105 ve 215B) 162 ve 215C) 162 ve 210
- Cevap: B
51. 13 sayısından başlayarak dokuzar dokuzar ileriye doğru sayan bir öğrenci, saydığı sayıları bir kâğıda yazacaktır. Buna göre bu öğrenci aşağıdaki sayılardan hangisini yazamaz?
A) 22B) 40C) 57
- Cevap: C
52. 520 sayısının birler ve onlar basamağındaki rakamların yerleri değiştiriliyor. Oluşan üç basamaklı sayının okunuşu aşağıdakilerden hangisidir?
A) İki yüz beşB) Beş yüz ikiC) İki yüz elli
- Cevap: B
53. 1, 3, 8 rakamları birer kez kullanılarak yazılan en büyük çift doğal sayı kaçtır?
A) 138B) 318C) 813
- Cevap: B
54. A7C üç basamaklı bir doğal sayıdır. A ve C’nin basamak değerleri farkı 300 olduğuna göre A x C kaçtır?
A) 0B) 3C) 4
- Cevap: A
55. Aşağıdakilerin hangisi en yakın onluğa yuvarlandığında 380’e eşit olur?
A) 374B) 376C) 385
- Cevap: B
56. Okunuşları “yüz yetmiş üç” ve “iki yüz kırk yedi” olan sayılar yazılıyor. Aşağıdaki rakamlardan hangisi yazılan sayıların her ikisinde de bulunur?
A) 7B) 4C) 2
- Cevap: A
57. Bir sayı en yakın onluğa yuvarlandığında üç basamaklı 330 sayısı elde ediliyor. Buna göre bu sayı aşağıdakilerden hangisi olamaz?
A) 324B) 325C) 329
- Cevap: A
3. Sınıf Meb Yayınları Matematik Çalışma Soruları Sayfa 7 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok