3. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Sayfa 7 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

3. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 7


50. 215, 105, 261, 162, 210 sayıları küçükten büyüğe doğru sıralandığında ikinci ve dördüncü sayılar hangileri olur? A) 105 ve 215 B) 162 ve 215 C) 162 ve 210
  • Cevap: B

51. 13 sayısından başlayarak dokuzar dokuzar ileriye doğru sayan bir öğrenci, saydığı sayıları bir kâğıda yazacaktır. Buna göre bu öğrenci aşağıdaki sayılardan hangisini yazamaz? A) 22 B) 40 C) 57
  • Cevap: C

52. 520 sayısının birler ve onlar basamağındaki rakamların yerleri değiştiriliyor. Oluşan üç basamaklı sayının okunuşu aşağıdakilerden hangisidir? A) İki yüz beş B) Beş yüz iki C) İki yüz elli
  • Cevap: B

53. 1, 3, 8 rakamları birer kez kullanılarak yazılan en büyük çift doğal sayı kaçtır? A) 138 B) 318 C) 813
  • Cevap: B

54. A7C üç basamaklı bir doğal sayıdır. A ve C’nin basamak değerleri farkı 300 olduğuna göre A x C kaçtır? A) 0 B) 3 C) 4
  • Cevap: A

55. Aşağıdakilerin hangisi en yakın onluğa yuvarlandığında 380’e eşit olur? A) 374 B) 376 C) 385
  • Cevap: B

56. Okunuşları “yüz yetmiş üç” ve “iki yüz kırk yedi” olan sayılar yazılıyor. Aşağıdaki rakamlardan hangisi yazılan sayıların her ikisinde de bulunur? A) 7 B) 4 C) 2
  • Cevap: A

57. Bir sayı en yakın onluğa yuvarlandığında üç basamaklı 330 sayısı elde ediliyor. Buna göre bu sayı aşağıdakilerden hangisi olamaz? A) 324 B) 325 C) 329
  • Cevap: A

3. Sınıf Meb Yayınları Matematik Çalışma Soruları Sayfa 7 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.