3. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Sayfa 68 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

3. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 68

8. Bir terzi 6 m kumaşın 2 m 45 cm’si ile ceket, 1 m 40 cm’si ile pantolon dikti. Terzinin geriye kaç santimetre kumaşı kalmıştır?

A) 215B) 125C) 115

  • Cevap: B

9. Fatih’in boyunun ölçüsünün en yakın tahmini, yanda verilen resme göre aşağıdakilerden hangisidir?

A) 2 m 50 cmB) 2 m 10 cmC) 1 m 90 cm

  • Cevap: A

10. 4 metre kumaşın 225 cm’si satılırsa geriye kaç cm kumaş kalır?

A) 75B) 175C) 225

  • Cevap: C

11. Mert 2 metre boya sahip olacağını hayal ediyor. Şimdi 160 santimetre boyunda olduğuna göre kaç santimetre uzarsa hayal ettiği boya ulaşır?

A) 4B) 8C) 40

  • Cevap: B

12. Bir terzi ceket için 3m 45cm, pantolon için 2m 76cm kumaş kullanıyor. Bu terzi toplam kaç metre kaç santimetre kumaş kullanmıştır?

A) 5 m 21 cmB) 5 m 95 cmC) 6 m 21 cm

  • Cevap: C

13. Emel’in 2 m 12 cm, Zeynep’in ise 3 m kurdelesi vardır. Zeynep kurdelesinden kaç santimetre keserse kalan parça Emel’in kurdelesiyle eşit uzunlukta olur?

A) 44B) 49C) 88

  • Cevap: B

14. Boyu 360 cm olan bir ağaç her yıl 40 cm uzamaktadır. Buna göre bu ağacın boyu kaç yıl sonra 6 metre olur?

A) 5B) 6C) 7

  • Cevap: C

15. Bir okuldaki panonun boyu 1 m 65 cm’dir. Bir kenarının uzunluğu 30 cm olan kare şeklindeki 4 resim şekildeki gibi eşit aralıklarla panoya asılıyor. Bir aralığın uzunluğu kaç santimetredir?

A) 9B) 10C) 12

  • Cevap: B

3. Sınıf Meb Yayınları Matematik Çalışma Soruları Sayfa 68 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.