3. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Sayfa 68 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

3. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 68


8. Bir terzi 6 m kumaşın 2 m 45 cm’si ile ceket, 1 m 40 cm’si ile pantolon dikti. Terzinin geriye kaç santimetre kumaşı kalmıştır? A) 215 B) 125 C) 115
  • Cevap: B

9. Fatih’in boyunun ölçüsünün en yakın tahmini, yanda verilen resme göre aşağıdakilerden hangisidir? A) 2 m 50 cm B) 2 m 10 cm C) 1 m 90 cm
  • Cevap: A

10. 4 metre kumaşın 225 cm’si satılırsa geriye kaç cm kumaş kalır? A) 75 B) 175 C) 225
  • Cevap: C

11. Mert 2 metre boya sahip olacağını hayal ediyor. Şimdi 160 santimetre boyunda olduğuna göre kaç santimetre uzarsa hayal ettiği boya ulaşır? A) 4 B) 8 C) 40
  • Cevap: B

12. Bir terzi ceket için 3m 45cm, pantolon için 2m 76cm kumaş kullanıyor. Bu terzi toplam kaç metre kaç santimetre kumaş kullanmıştır? A) 5 m 21 cm B) 5 m 95 cm C) 6 m 21 cm
  • Cevap: C

13. Emel’in 2 m 12 cm, Zeynep’in ise 3 m kurdelesi vardır. Zeynep kurdelesinden kaç santimetre keserse kalan parça Emel’in kurdelesiyle eşit uzunlukta olur? A) 44 B) 49 C) 88
  • Cevap: B

14. Boyu 360 cm olan bir ağaç her yıl 40 cm uzamaktadır. Buna göre bu ağacın boyu kaç yıl sonra 6 metre olur? A) 5 B) 6 C) 7
  • Cevap: C

15. Bir okuldaki panonun boyu 1 m 65 cm’dir. Bir kenarının uzunluğu 30 cm olan kare şeklindeki 4 resim şekildeki gibi eşit aralıklarla panoya asılıyor. Bir aralığın uzunluğu kaç santimetredir? A) 9 B) 10 C) 12
  • Cevap: B

3. Sınıf Meb Yayınları Matematik Çalışma Soruları Sayfa 68 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.