3. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Sayfa 6 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

3. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 6

42. 8, 3, 4 ,7 rakamları kullanılarak yazılabilecek, üç basamaklı en küçük çift sayının onlar basamağındaki rakam nedir?

A) 8B) 7C) 4

  • Cevap: C

43. Romen rakamları ile verilen XIV sayısının okunuşu aşağıdakilerden hangisidir?

A) On ikiB) On dörtC) On altı

  • Cevap: B

44. 538 sayısında 5’in basamak değeri, 3’ün basamak değerinden kaç fazladır?

A) 530B) 470C) 47

  • Cevap: B

45. İrem, “38, 85, 47, 23” sayılarının basamaklarındaki rakamların yerlerini değiştiriyor. Oluşturduğu sayılar, küçükten büyüğe doğru sıralandığında hangisi baştan ikinci sayı olur?

A) 38B) 47C) 58

  • Cevap: C

46. 4, 1, 8 rakamları bir kez kullanılarak kaç tane üç basamaklı çift doğal sayı oluşturulabilir?

A) 4B) 3C) 2

  • Cevap: A

47. 17 öğrenci arka arkaya tek sıra oluyor. Zeynep baştan beşinci kişidir. Zeynep ile Cem’in arasında 7 öğrenci vardır. Buna göre Cem, sondan kaçıncı sıradadır?

A) 5B) 6C) 12

  • Cevap: A

48. Verilen abaküsteki boncukların yerleri değiştirilerek elde edilebilecek en büyük üç basamaklı doğal sayı aşağıdakilerden hangisidir?

A) 922B) 931C) 940

  • Cevap: C

49. Şekilde terazinin kefelerindeki kutuların miktarlarını belirten sayılar üzerlerine yazılmıştır. 2. kutudaki sayının onlar basamağındaki silinen rakam aşağıdakilerden hangisi olabilir?

A) 8B) 7C) 6

  • Cevap: A

3. Sınıf Meb Yayınları Matematik Çalışma Soruları Sayfa 6 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.