3. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Sayfa 6 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

3. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 6


42. 8, 3, 4 ,7 rakamları kullanılarak yazılabilecek, üç basamaklı en küçük çift sayının onlar basamağındaki rakam nedir? A) 8 B) 7 C) 4
  • Cevap: C
43. Romen rakamları ile verilen XIV sayısının okunuşu aşağıdakilerden hangisidir? A) On iki B) On dört C) On altı
  • Cevap: B
44. 538 sayısında 5’in basamak değeri, 3’ün basamak değerinden kaç fazladır? A) 530 B) 470 C) 47
  • Cevap: B
45. İrem, “38, 85, 47, 23” sayılarının basamaklarındaki rakamların yerlerini değiştiriyor. Oluşturduğu sayılar, küçükten büyüğe doğru sıralandığında hangisi baştan ikinci sayı olur? A) 38 B) 47 C) 58
  • Cevap: C
46. 4, 1, 8 rakamları bir kez kullanılarak kaç tane üç basamaklı çift doğal sayı oluşturulabilir? A) 4 B) 3 C) 2
  • Cevap: A
47. 17 öğrenci arka arkaya tek sıra oluyor. Zeynep baştan beşinci kişidir. Zeynep ile Cem’in arasında 7 öğrenci vardır. Buna göre Cem, sondan kaçıncı sıradadır? A) 5 B) 6 C) 12
  • Cevap: A
48. Verilen abaküsteki boncukların yerleri değiştirilerek elde edilebilecek en büyük üç basamaklı doğal sayı aşağıdakilerden hangisidir? A) 922 B) 931 C) 940
  • Cevap: C
49. Şekilde terazinin kefelerindeki kutuların miktarlarını belirten sayılar üzerlerine yazılmıştır. 2. kutudaki sayının onlar basamağındaki silinen rakam aşağıdakilerden hangisi olabilir? A) 8 B) 7 C) 6
  • Cevap: A

3. Sınıf Meb Yayınları Matematik Çalışma Soruları Sayfa 6 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.