3. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 31
3. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Sayfa 31 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
3. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 31
28. Onur bir hikâye kitabını her gün 24 sayfa okuyarak bir haftada bitirebilecektir. Dördüncü günün sonunda kitapta okunması gereken kaç sayfa kalmıştır? A) 48 B) 60 C) 72
- Cevap: C
29. Verilen çarpma işleminde A ve B birer rakamdır. Buna göre A x B kaçtır? A) 18 B) 27 C) 28
- Cevap: A
30. Bir tiyatro salonunda 18 sıra ve her sırada 25 koltuk bulunmaktadır. Oyun başlamadan önce tiyatro salonunda 29 koltuk boş olduğuna göre kaç koltuk doludur? A) 339 B) 421 C) 450
- Cevap: B
31. Verilen çarpma işleminde ■ ve ▲ birer rakamdır. Buna göre ■ × ▲ kaçtır? A) 10 B) 21 C) 35
- Cevap: B
32. Bir mağazada satılan tişörtlerin fiyatı 24 liradır. Bu mağazadan alınan her 4 tişört için 3 tişört parası ödeniyor. Bu mağazadan 8 tişört alan bir kişi kaç lira öder? A) 144 B) 156 C) 168
- Cevap: A
33. Bir markette 25 kolinin her birinin içinde 24 paket bisküvi vardır. Bu bisküvi paketlerinin 140 tanesi satıldığına göre geriye kaç paket kalmıştır? A) 360 B) 420 C) 460
- Cevap: C
34. Verilen çarpma işleminde ▲ ve ■ birer rakamdır. Buna göre ▲ x ■ kaçtır? A) 12 B) 9 C) 6
- Cevap: A
35. Verilen çarpma işleminde ■ ve ▲ birer rakamdır. Buna göre ■ x ▲ kaçtır? A) 21 B) 24 C) 32
- Cevap: C
3. Sınıf Meb Yayınları Matematik Çalışma Soruları Sayfa 31 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok