3. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Sayfa 30 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

3. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 30


19. Bir kırtasiyedeki ataşlar, 100’lük ve 10’luk paketlerde satılmaktadır. 5 tane 100’lük, 3 tane 10’luk paket ataş alan bir kimse, toplam kaç tane ataş almış olur? A) 530 B) 503 C) 350
  • Cevap: A
20. Bir usta, dikdörtgen şeklindeki duvarın ilk sırasına yukarıdaki gibi fayans döşemiştir. Duvarın tamamı 11 sıra olacağına göre kaç tane daha fayansa ihtiyaç vardır? A) 130 B) 125 C) 111
  • Cevap: A
21. Çalışkanlar İlköğretim Okulunun ilkokul kısmında 513, ortaokul kısmında 437 öğrenci vardır. Bu okulda bulunan 5 ana sınıfının her birinde 10 öğrenci olduğuna göre, okuldaki toplam öğrenci sayısı kaçtır? A) 960 B) 990 C) 1000
  • Cevap: C
22. Ayşegül, her birinde 3 boncuk takılı olan 5 kolyeyi bir paket içinde satmaktadır. Bu paketlerin 50 tanesinde toplam kaç boncuk bulunur? A) 500 B) 600 C) 750
  • Cevap: C
23. Burak Öğretmen, sınıfındaki 10 öğrencisinin her birine 25 fındık vermiştir. Burak Öğretmen, kaç fındık dağıtmıştır? A) 205 B) 250 C) 502
  • Cevap: B
24. “6 tane daha kurabiyem olsaydı 3 arkadaşıma dörder kurabiye verecektim.” diyen bir çocuğun kaç tane kurabiyesi vardır? A) 6 B) 16 C) 18
  • Cevap: A
25. Yandaki çarpma işleminin sonucu kaçtır? A) 546 B) 636 C) 646
  • Cevap: C
26. Tuna’nın elinde 28 tane kalem ve 5 tane kalem kutusu vardır. Tuna, kalem kutularının her birine 6 tane kalem koymak istediğine göre kaç kaleme daha ihtiyacı vardır? A) 2 B) 4 C) 6
  • Cevap: A
27. Yandaki çarpma işleminde AB ve C3 iki basamaklı sayılardır. Bu çarpma işleminde 84 sayısı bir basamak sola kaydırılmadığı için sonuç 147 bulunmuştur. Buna göre A+B+C kaçtır? A) 8 B) 7 C) 6
  • Cevap: B

3. Sınıf Meb Yayınları Matematik Çalışma Soruları Sayfa 30 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.