3. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 3
3. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Sayfa 3 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
3. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 3
18. 16’dan başlanarak ileriye doğru sekizer sekizer ritmik sayıldığında dokuzuncu söylenen sayı kaçtır?
A) 80B) 86C) 88
- Cevap: A
19. 4, 0, 7 rakamları her sayıda bir kez kullanılarak, 700’den büyük en fazla kaç tane doğal sayı yazılabilir?
A) 1B) 2C) 3
- Cevap: B
20. Yukarıdaki modelin gösterdiği sayının okunuşu hangisidir?
A) Dört yüz üçB) Üç yüz dörtC) Otuz dört
- Cevap: B
21. 0, 3 ve 5 rakamlarıyla üç basamaklı doğal sayılar yazılıyor. Bu sayılardan en küçüğündeki 5 rakamının basamak değeri kaçtır?
A) 5B) 50C) 500
- Cevap: A
22. Ahmet 737, Yusuf 753 sayfa kitap okumuştur. Semih, Ahmet’ten fazla, Yusuf’tan az sayfa okuduğuna göre, aşağıdakilerden hangisi Semih’in okuduğu sayfa sayısı olabilir?
A) 731B) 743C) 753
- Cevap: B
23. □ 18 25 32 39 Δ Yukarıdaki örüntüde, □ ve Δ yerine aşağıdakilerden hangisindeki sayılar gelmelidir?
A) 10 47B) 13 52C) 11 46
- Cevap: C
24. Aşağıdakilerden hangisinin okunuşu “on dokuzuncu yüzyıl”dır?
A) XIX. yyB) XVIII. yyC) XIV. yy
- Cevap: A
25. Verilen onluk taban blokları ile aşağıdaki sayılardan hangisi modellenemez?
A) 105B) 245C) 254
- Cevap: C
26. 27 33 39 ■ 51 57 Yukarıdaki sayı örüntüsünde ■ yerine hangi sayı yazılmalıdır?
A) 45B) 44C) 43
- Cevap: A
3. Sınıf Meb Yayınları Matematik Çalışma Soruları Sayfa 3 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok