3. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 3
3. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Sayfa 3 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
3. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 3
18. 16’dan başlanarak ileriye doğru sekizer sekizer ritmik sayıldığında dokuzuncu söylenen sayı kaçtır? A) 80 B) 86 C) 88
- Cevap: A
19. 4, 0, 7 rakamları her sayıda bir kez kullanılarak, 700’den büyük en fazla kaç tane doğal sayı yazılabilir? A) 1 B) 2 C) 3
- Cevap: B
20. Yukarıdaki modelin gösterdiği sayının okunuşu hangisidir? A) Dört yüz üç B) Üç yüz dört C) Otuz dört
- Cevap: B
21. 0, 3 ve 5 rakamlarıyla üç basamaklı doğal sayılar yazılıyor. Bu sayılardan en küçüğündeki 5 rakamının basamak değeri kaçtır? A) 5 B) 50 C) 500
- Cevap: A
22. Ahmet 737, Yusuf 753 sayfa kitap okumuştur. Semih, Ahmet’ten fazla, Yusuf’tan az sayfa okuduğuna göre, aşağıdakilerden hangisi Semih’in okuduğu sayfa sayısı olabilir? A) 731 B) 743 C) 753
- Cevap: B
23. □ 18 25 32 39 Δ Yukarıdaki örüntüde, □ ve Δ yerine aşağıdakilerden hangisindeki sayılar gelmelidir? A) 10 47 B) 13 52 C) 11 46
- Cevap: C
24. Aşağıdakilerden hangisinin okunuşu “on dokuzuncu yüzyıl”dır? A) XIX. yy B) XVIII. yy C) XIV. yy
- Cevap: A
25. Verilen onluk taban blokları ile aşağıdaki sayılardan hangisi modellenemez? A) 105 B) 245 C) 254
- Cevap: C
26. 27 33 39 ■ 51 57 Yukarıdaki sayı örüntüsünde ■ yerine hangi sayı yazılmalıdır? A) 45 B) 44 C) 43
- Cevap: A
3. Sınıf Meb Yayınları Matematik Çalışma Soruları Sayfa 3 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok