3. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 29
3. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Sayfa 29 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
3. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 29
10. Verilen tablo Ahmet’in alışveriş yaptığı markette satılan bazı ürünlerin fiyatlarını göstermektedir. Ahmet bu marketten 4 kg şeker, 2 kg zeytin ve 1 kg et alırsa kaç TL öder? A) 35 B) 34 C) 28
- Cevap: A
11. Burak aklından bir sayı tutuyor. Bu sayıyı 8 ile çarpıp, 15 ile toplayınca 71 sonucunu buluyor. Burak’ın tuttuğu sayı kaçtır? A) 7 B) 8 C) 10
- Cevap: A
12. Aşağıdaki çarpma işlemlerinden hangisinin çarpımı en büyüktür? A) 4 x 100 B) 44 x 10 C) 10 x 35
- Cevap: B
13. Aşağıdaki çarpma işlemlerinden hangisinin sonucu 235 ile 375 arasındadır? A) 2 x 100 B) 3 x 100 C) 22 x 10
- Cevap: B
14. Aşağıdaki işlemlerden hangisinin sonucu 321’den büyüktür? A) 3 x 100 B) 32 x 10 C) 34 x 10
- Cevap: C
15. 1 saat koşulduğunda 490 kalori, 1 saat yürüyüş yapıldığında 290 kalori yakılıyor. Sabah sporunda Ali 2 saat koşarken, Canan 2 saat yürüyor. Ali, Canan’dan kaç kalori fazla yakmıştır? A) 200 B) 400 C) 600
- Cevap: B
16. Yukarıda bir otomobil fabrikasının ürettiği aynı model otomobillerin park edildiği alan görülmektedir. Bu alana en çok kaç otomobil park edilebilir? A) 24 B) 27 C) 28
- Cevap: A
17. Bir okulda 28 sınıf vardır. Her sınıfta 32 öğrenci olduğuna göre, bu okulda toplam kaç öğrenci vardır? A) 896 B) 886 C) 796
- Cevap: A
18. Çocuk tiyatrosundaki bir oyunu, 69 çocuk anne ve babasıyla birlikte, 20 çocuk da yalnızca babasıyla birlikte izlemiştir. Buna göre, bu oyunu kaç kişi izlemiştir? A) 178 B) 198 C) 247
- Cevap: C
3. Sınıf Meb Yayınları Matematik Çalışma Soruları Sayfa 29 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok