3. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Sayfa 28 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

3. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 28


DOĞAL SAYILARLA ÇARPMA İŞLEMİ
1. Bir garson, her masada 5 dilim pasta olacak şekilde toplam 14 masaya servis yapacaktır. Elindeki tepside 62 dilim pasta olduğuna göre, kaç dilim pasta eksiktir? A) 2 B) 5 C) 8
  • Cevap: C

2. Nalan, misafirlerine yukarıdaki tatlıları ikram etmiştir. Toplam kaç tatlı ikram ettiği aşağıdaki işlemlerden hangisi ile bulunur? A) 6 x 3 B) 6 - 3 C) 6 + 3
  • Cevap: A

3. 47 x 10 işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir? A) 407 B) 470 C) 704
  • Cevap: B

4. Bir kırtasiyeci, bir kutuya 30 kurşun kalem ve 25 kırmızı kalem yerleştiriyor. Böylece 12 kutu oluşturuyor. Bu kırtasiyecinin oluşturduğu kutularda toplam kaç kalem vardır? A) 660 B) 385 C) 360
  • Cevap: A

5. Aşağıdaki işlemlerden hangisinin sonucu diğerlerinden daha büyüktür? A) 5 x 100 B) 50 x 10 C) 8 x 100
  • Cevap: C

6. Bir çarpma işleminde çarpanlardan biri 100’dür. Çarpımın son dört basamağındaki rakamlar 0 olduğuna göre, diğer çarpan aşağıdakilerden hangisi olabilir? A) 450 B) 379 C) 200
  • Cevap: C

7. Bir hayvan barınağında 4 tane anne köpek ve her birinin 3 tane yavrusu vardır. Buna göre, bu hayvanların ayak sayıları toplamı kaçtır? A) 64 B) 48 C) 32
  • Cevap: A

8. Verilen çarpma işleminde çarpım kaçtır? A) 566 B) 576 C) 596
  • Cevap: B

9. Her biri yarım kilogram olan 3 paket şeker için 6 TL ödeniyor. Bu paket şekerlerden 5 kg alınırsa kaç TL ödenir? A) 12 B) 15 C) 20
  • Cevap: C

3. Sınıf Meb Yayınları Matematik Çalışma Soruları Sayfa 28 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.