3. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 2
3. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Sayfa 2 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
3. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 2
9. “4, 1, 7” sayılarını birer kez kullanarak yazılabilecek üç basamaklı en küçük çift sayının çözümlenmiş hali hangisidir? A) 7 yüzlük + 1 onluk + 4 birlik B) 1 yüzlük + 4 onluk + 7 birlik C) 1 yüzlük + 7 onluk + 4 birlik
- Cevap: C
10. Aşağıdakilerden hangisinde 2 rakamının basamak değerleri toplamı 220’dir? A) 227 B) 234 C) 422
- Cevap: A
11. 9’dan başlayarak ileriye doğru yedişer yedişer sayılırken aşağıdaki sayılardan hangisi söylenmez? A) 79 B) 81 C) 86
- Cevap: B
12. Ahmet ve Ali tahtaya birer sayı yazıyor. Ahmet’in yazdığı sayı üç basamaklı en büyük çift doğal sayıdır. Ali’nin yazdığı sayı ise üç basamaklı en küçük tek doğal sayıdır. Buna göre, Ahmet’in yazdığı sayı, Ali’nin yazdığı sayıdan kaç fazladır? A) 897 B) 895 C) 893
- Cevap: A
13. Üç basamaklı 337 doğal sayısı veriliyor. Yüzler basamağındaki rakamın basamak değerinden, onlar basamağındaki rakamın sayı değeri çıkarılıyor. Yapılan çıkarma işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir? A) 297 B) 273 C) 270
- Cevap: A
14. 745, 704, 715, 740 sayılarının küçükten büyüğe doğru sıralanışı aşağıdakilerden hangisidir? A) 745 < 740 < 715 < 704 B) 704 < 715 < 740 < 745 C) 704 < 715 < 745 < 740
- Cevap: B
15. 767 < □ < 892 Yukarıdaki sıralamada 4 yerine aşağıdaki sayılardan hangisi gelmelidir? A) 679 B) 763 C) 889
- Cevap: C
16. 30 onluk 8 birlikten oluşan sayı aşağıdakilerden hangisidir? A) 308 B) 183 C) 138
- Cevap: A
17. 740, 708, 704, 742 doğal sayılarının en büyüğü ile en küçüğü arasındaki fark kaçtır? A) 34 B) 36 C) 38
- Cevap: C
3. Sınıf Meb Yayınları Matematik Çalışma Soruları Sayfa 2 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok