3. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Sayfa 16 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

3. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 16


15. Bir okuldaki 762 öğrenciden 485’i pikniğe katılacaktır. Pikniğe katılmayan kaç öğrenci vardır? A) 277 B) 332 C) 377
  • Cevap: A
16. 850 sayısından, aşağıdaki hangi sayı çıkarılırsa sonuç 300’den küçük olur? A) 530 B) 550 C) 620
  • Cevap: C
17. Bir okulda gazete toplama kampanyası düzenleniyor. 3A sınıfı 787 kilogram gazete, 3B sınıfı 972 kilogram gazete topluyor. Bu kampanyada 3B sınıfı 3A sınıfından kaç kilogram daha fazla gazete toplamıştır? A) 185 B) 195 C) 285
  • Cevap: A
18. Selçuk, Erdem ve Suat’ın toplam 40 tane oyuncağı vardır. Selçuk’un 8, Suat’ın Selçuk’tan 16 fazla oyuncağı vardır. Buna göre, aşağıdakilerden hangisi söylenemez? A) Suat’ın oyuncak sayısı, Erdem’in oyuncak sayısından fazladır. B) Selçuk ve Erdem’in oyuncaklarının toplam sayısı, Suat’ın oyuncak sayısından fazladır. C) Suat, Selçuk’a 8 oyuncağını verdiğinde, ikisinin oyuncak sayısı eşit olur.
  • Cevap: B
19. ★ + 108 < 325 Yukarıdaki eşitsizlikte ★ yerine yazılabilecek en büyük doğal sayı kaçtır? A) 216 B) 217 C) 218
  • Cevap: A
20. 77 - 15 işleminde çıkan sayının basamaklarındaki rakamlar yer değiştirirse farkta nasıl bir değişiklik olur? A) 36 artar. B) 54 azalır. C) 36 azalır.
  • Cevap: C
21. Yukarıdaki çıkarma işlemine göre B-A kaçtır? A) 6 B) 5 C) 4
  • Cevap: A
22. 535 - 308 = Kadir, verilen çıkarma işleminin sonucunu buluyor. Sevda ise işlemdeki sayıları en yakın onluğa yuvarladıktan sonra işlemi yapıyor. Kadir ile Sevda’nın bulduğu sonuçlar arasındaki fark kaçtır? A) 2 B) 3 C) 4
  • Cevap: B

3. Sınıf Meb Yayınları Matematik Çalışma Soruları Sayfa 16 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.