3. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Sayfa 11 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

3. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 11


8. 367 ve 552 sayıları en yakın onluğa yuvarlanarak toplandığında toplam kaç olur? A) 900 B) 910 C) 920
  • Cevap: C

9. Yukarıdaki asansör en fazla 230 kg yük taşıyabilmektedir. Bu asansöre aşağıdakilerden hangisindekiler binerse asansörün yük sınırı aşılmış olur? A) Neşet – Can B) Hasan – Berk C) Hasan – Can
  • Cevap: B

10. Yukarıdaki toplama işleminde Δ+* kaçtır? A) 7 B) 8 C) 9
  • Cevap: C

11. O + Δ + Δ + = 15 O + Δ + Δ + = 12
Yukarıdaki işlemlere göre O – Δ aşağıdakilerden hangisidir? A) 2 B) 3 C) 6
  • Cevap: B

12. Yukarıdaki toplama işleminde farklı birer rakamı göstermektedir. Buna göre, toplamı aşağıdakilerden hangisidir? A) 10 B) 12 C) 14
  • Cevap: B

13. Cemil 350 sayfalık bir kitabın ilk 85 sayfasını pazar günü okuyor. Pazartesi kaldığı yerden 105 sayfa, salı kaldığı yerden 50 sayfa daha okuyarak çarşamba günü kitabı bitiriyor. Cemil kitabın 232. sayfasını hangi gün okumuştur? A) Salı B) Çarşamba C) Pazar
  • Cevap: A

14. 357 sayısına kaç eklersek “8 yüzlük 5 onluk 3 birlik“ elde ederiz? A) 446 B) 496 C) 506
  • Cevap: B

15. 2, 4, 8 rakamları birer kez kullanılarak yazılabilecek üç basamaklı en büyük ve en küçük doğal sayının toplamı kaçtır? A) 1090 B) 1080 C) 1070
  • Cevap: A

3. Sınıf Meb Yayınları Matematik Çalışma Soruları Sayfa 11 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.