3. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 1
3. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Sayfa 1 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
3. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 1
DOĞAL SAYILAR
1. 973 sayısından aşağıdakilerin hangisi çıkarılırsa fark, çift sayı olur?
A) 120B) 135C) 146
- Cevap: B
2. Yandaki kitapta ilk iki satırın okunuşu aşağıdakilerden hangisidir?
A) 21. yüzyıl, 1. MahmutB) 20. yüzyıl, 2. MahmutC) 19. yüzyıl, 2. Mahmut
- Cevap: C
3. Yukarıdaki otel kaç odalıdır?
A) “Üç yüz”B) “Üç yüz üç”C) “Üç yüz on üç”
- Cevap: B
4. 5□9 1 578 sıralaması, □ yerine aşağıdaki rakamlardan hangisi yazılırsa doğru olur?
A) 6B) 7C) 8
- Cevap: A
5. 19 sayısının romen rakamları ile yazılışı aşağıdakilerden hangisidir?
A) XIXB) XVIC) XII
- Cevap: A
6. Yüzler basamağı 5, onlar basamağı 4 olan üç basamaklı en küçük çift sayı kaçtır?
A) 450B) 485C) 540
- Cevap: C
7. 522 sayısının yüzler basamağını 3 artırıp onlar basamağını 2 azaltırsak sayıda nasıl bir değişiklik olur?
A) 280 azalır.B) 280 artar.C) 320 artar.
- Cevap: B
8. 468>¤ eşitsizliğinde ¤ yerine yazılabilecek en büyük doğal sayı aşağıdakilerden hangisidir?
A) 469B) 468C) 467
- Cevap: C
3. Sınıf Meb Yayınları Matematik Çalışma Soruları Sayfa 1 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok