3. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Sayfa 1 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

3. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 1


DOĞAL SAYILAR
1. 973 sayısından aşağıdakilerin hangisi çıkarılırsa fark, çift sayı olur? A) 120 B) 135 C) 146
  • Cevap: B

2. Yandaki kitapta ilk iki satırın okunuşu aşağıdakilerden hangisidir? A) 21. yüzyıl, 1. Mahmut B) 20. yüzyıl, 2. Mahmut C) 19. yüzyıl, 2. Mahmut
  • Cevap: C

3. Yukarıdaki otel kaç odalıdır? A) “Üç yüz” B) “Üç yüz üç” C) “Üç yüz on üç”
  • Cevap: B

4. 5□9 1 578 sıralaması, □ yerine aşağıdaki rakamlardan hangisi yazılırsa doğru olur? A) 6 B) 7 C) 8
  • Cevap: A

5. 19 sayısının romen rakamları ile yazılışı aşağıdakilerden hangisidir? A) XIX B) XVI C) XII
  • Cevap: A

6. Yüzler basamağı 5, onlar basamağı 4 olan üç basamaklı en küçük çift sayı kaçtır? A) 450 B) 485 C) 540
  • Cevap: C

7. 522 sayısının yüzler basamağını 3 artırıp onlar basamağını 2 azaltırsak sayıda nasıl bir değişiklik olur? A) 280 azalır. B) 280 artar. C) 320 artar.
  • Cevap: B

8. 468>¤ eşitsizliğinde ¤ yerine yazılabilecek en büyük doğal sayı aşağıdakilerden hangisidir? A) 469 B) 468 C) 467
  • Cevap: C

3. Sınıf Meb Yayınları Matematik Çalışma Soruları Sayfa 1 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.