3. Sınıf İngilizce Çalışma Kitabı 8. Ünite Cevapları
“3. Sınıf İngilizce Çalışma Kitabı Cevapları 8. Ünite Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
3. Sınıf İngilizce Çalışma Kitabı 8. Ünite Cevapları
3. Sınıf İngilizce Çalışma Kitabı Cevapları 8. Ünite Sayfa 1581. Choose the correct option to complete the dialogue. A) You can go by plane B) You can go by ship C) You can go on foot D) You can take the train
- Cevap: C
2. Choose the correct option to complete the dialogue. A) You can go on foot B) You can go by boat C) It’s on the river D) You can go by train
- Cevap: B
3. Look at the vehicles below and categorise them. Choose the correct order of the categories.
- Cevap: D
4. Choose the correct option to complete the dialogue. Allen : — can I go to Ankara? Barny : You — go — plane. A) How / are / by B) Where / can / on C) What / are / at D) How / can / by
- Cevap: D
5. Read the dialogues. Parker : Excuse me! How can I go to the City Zoo? Clara : You can take a taxi. Molly : Excuse me! How can I go to the Green Park? Adrian : You can go on foot. Jane : Excuse me! How can I go to Ankara? Felix : You can go by bus. Samuel: Excuse me! How can I go to Kars? Alice : You can go by plane.
Choose the WRONG option.
- Cevap: C
6. Look at the picture and circle the correct option to complete the dialogue. Dennis : Where is the helicopter? Joe : It’s ---- . A) in the air B) on the sea C) on the road D) on the river
- Cevap: A
7. Read the dialogue and choose the correct question to complete it. A) Where are you from B) How is the weather in Antalya C) How are you D) Where is your school
- Cevap: B
8. Look at the picture. Which one is NOT correct for the picture? A) It is very cold there. B) The weather is not freezing. C) The weather is sunny. D) It is hot there.
- Cevap: A
9. Look at the map and the weather in different cities. Which sentence is correct? A) Şanlıurfa is cold. B) It is rainy in Denizli. C) Antalya is windy. D) It is snowy in Samsun.
- Cevap: C
10. Look at the picture. Which one is NOT correct for the picture? A) It is freezing in The North Pole. B) The weather is very cold there. C) It snows in The North Pole. D) The weather is hot there.
- Cevap: D
11. Look at the table. Read and complete the dialogues. An example is given for you.
- Cevap: 1. by car 2. by plane 3. by bus 4. by ship
12. Look at the pictures. Read the sentences and write the names of the people in the blanks.
- Cevap: 1. Leyla 2. Ben 3. Mike 4. Greg 5. Laura 6. David
13. Find the missing letters and complete the names of the vehicles.
- Cevap: 1. Plane 2. Car 3. Ship 4. Helicopter 5. Bike 6. Bus 7. Boat 8. Motorbike 9. Train
14. Look at the pictures and read the questions. Tick the correct answer.
- Cevap:
15. Read and color. ● Color the SHIP black and orange. ● Color the CAR red and blue. ● Color the BUS brown and green. ● Color the BIKE pink and yellow. ● Color the TRAIN black and grey. ● Color the HELICOPTER yellow and brown.
- Cevap:
3. Sınıf İngilizce Çalışma Kitabı Cevapları 8. Ünite Sayfa 16716. Circle the odd one.
- Cevap: 1. sea 2. land 3. air 4. kite 5. bus
17. Order the sentences to make a dialogue.
- Cevap: 1. You can take a bus. 2. Where is the bus stop? 3. It’s over there. You can go on foot. 4. Ok, thanks. Goodbye. 5. Bye.
18. Fill in the blanks with the words in the boxes.
- Cevap: 1. foot 2. on 3. here 4. by 5. How / take 6. Where
19. Reorder the words to make sentences.
- Cevap:
20. The table shows how you can visit some places. Look at the table and tick True / False.
- Cevap: 1. F 2. F 3. T 4. F 5. T 6. T
21. Look at the map and answer the questions
1- How can I get to Ankara?
- Cevap: You can go by bus / By bus
2 - How can I get to Muş?
- Cevap: You can go by plane / By plane
3- How can I get to Adana?
- Cevap: You can go by train / By train
4 - How can I get to İzmir?
- Cevap: You can go by ship / By ship
22. Look at the pictures and do the crossword puzzle.
- Cevap:
3. Sınıf İngilizce Çalışma Kitabı Cevapları 8. Ünite Sayfa 172
3. Sınıf İngilizce Çalışma Kitabı Cevapları 8. Ünite Sayfa 17324. Find the words in the spiral and circle them.
- Cevap:

25. Look at the words. Unscramble them. The first one is an example.
- Cevap:
26. Look at the pictures. Read the sentences. Tick True or False.
- Cevap: 1. F 2. T 3. T 4. F 5. T 6. T
27. Order the words to make sentences. There is one example for you.
Example: rainy / Mersin / it / in / is It is rainy in Mersin.
1. today / weather / is / the / how
- Cevap: How is the weather today?
2. Trabzon / hot / is / in / sunny / and / weather / the
- Cevap: Is the weather hot and sunny in Trabzon? / Is the weather sunny and hot in Trabzon?
3. freezing / Ağrı / the / is / weather / in
- Cevap: The weather is freezing in Ağrı.
4. and / in / nice / Antalya / is / sunny / it
- Cevap: It is sunny and nice in Antalya. / It is nice and sunny in Antalya.
5. is / Kayseri / snowy / weather / in / the / and / cold
- Cevap: Is the weather cold and snowy in Kayseri? / Is the weather snowy and cold in Kayseri?
6. is / the / pole / in / cold / it
- Cevap: It is cold in the pole.
7. the / weather / Ankara / is / in / warm
- Cevap: The weather is warm in Ankara.
8. is / rainy / in / rainforest / it / the
- Cevap: It is rainy in the rainforest.
28. Complete the sentences with the words in the box.
- Cevap: 1- windy 2- rainy 3-How 4- desert 5-nice
29. Match the words with the pictures.
- Cevap: 1- D 2- E 3- A 4- C 5- B
30. Read the text and match the pictures with the cities. Good morning! Here is the world weather forecast! It is rainy in London. Take your umbrella! Moscow is snowy, you can play snowball! New York is windy, take your wind jackets. The weather is sunny and nice in Ankara. You can go out and have fun!
- Cevap: 1. LONDON 2. NEW YORK 3. MOSCOW 4. ANKARA
31. Unscramble the words about the weather and write the correct ones.
- Cevap: 1. hot 2. warm 3. cold 4. sunny 5. nice 6-snowy 7. windy 8. cloudy 9. stormy 10. rainy
32. Read the words. Look at the pictures. Write the missing letters.
- Cevap: 1- sunny 2- snowy 3- rainy 4- windy 5- freezing 6- wet
33. Find the words below in the puzzle. ● CLOUDY ● HOT ● SNOWY ● WINDY ● COLD ● NICE ● SUNNY ● FREEZING ● RAINY ● WARM
- Cevap:
3. Sınıf İngilizce Çalışma Kitabı Cevapları 8. Ünite Sayfa 17934. Match the words with the pictures.
- Cevap: 1- G 2- A 3- B 4- F 5- E 6- D 7- C 8- H
35. Read and match.
- Cevap: 1. a 2. d 3. b 4. c
3. Sınıf Çalışma Kitabı İngilizce 8. Ünite Cevapları Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok