Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
3. Sınıf Hayat Bilgisi Meb Yayınları

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Meb Sayfa 191

“3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 191 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 191

Dönüş yolunda anneme daha önce oturduğumuz şehirde neden fıstık ağacı olmadığını sordum. Annem, meyve ve sebzelerin yetiştikleri ortamların farklı olduğunu ve fıstığın sıcak havayı sevdiğini söyledi. Hava sıcaklığının, toprak yapısının ve yağış durumunun ürünlerin yetişmesine etkisi olduğundan bahsetti. Annem haklıydı. Hava daha önce yaşadığımız şehirde yaz mevsiminde bu kadar sıcak olmazdı.

Bu yüzden orada fıstık ağacı yoktu. Babam, bu şehirde daha birçok meyve ve sebze yetiştirildiğinden bahsetti. Nar, kavun, karpuz, üzüm, domates, biber, patlıcan ve fasulyenin bunlardan bazıları olduğunu söyledi. Kardeşim ve ben birbirimize bakıp gülümsedik. Çünkü bu meyve ve sebzeleri yemeyi çok seviyorduk. Yeni taşındığımız bu güzel şehirde birbirinden lezzetli meyve ve sebzeleri taptaze yemek bizi eminim çok mutlu edecekti.

Meyve ve sebzeler yetişebilmek için toprağa, havaya, suya ve güneş ışığına ihtiyaç duyar. Fakat her meyve ve sebzenin yetişmek için ihtiyaç duyduğu toprak yapısı, sıcaklık ve su miktarı birbirinden farklıdır. Bu yüzden meyve ve sebzelerin farklı yetişme koşulları vardır. Örneğin portakal, limon gibi meyveler kış mevsiminin ılık ve yağışlı geçtiği yerlerde yetişir. Ama elma, armut gibi meyveler için bu yetişme koşullarına gerek yoktur. Çünkü bu meyveler soğuğa karşı dayanıklıdır. Haydi, muzun ve buğdayın yetişme koşullarını inceleyelim!

Meyve ve sebzeleri yetiştirmek için toprağa tohum, fide ya da fidan dikilir. Bunlar sulanarak, gübrelenerek ve bakımları yapılarak yetiştirilir. Domates, salatalık, biber, ıspanak, maydanoz gibi sebzeler tarlalara ve bahçelere ekilir. Bu sebzeler kısa süre içinde yetiştirilir. Bazı sebzelerin yenecek kısımları toprağın altında yetişir. Bunlar patates, soğan, havuç ve turp gibi bitkilerdir. Meyvelerin ise bazıları ağaçta bazıları toprak üstünde yetişir. Örneğin elma, armut, şeftali, erik, kiraz ağaçta yetişirken kavun, karpuz, çilek toprak üstünde yetişir.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

3. Sınıf Meb Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 191 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!