![](/wp-content/uploads/2022/10/play-store-uygulama.gif)
3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Meb Sayfa 148
![](/wp-content/uploads/2024/09/3-sinif-hayat-bilgisi-ders-kitabi-cevaplari-meb-sayfa-148.jpeg)
![](/wp-content/uploads/2022/10/youtube-uygulama.gif)
“3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 148 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 148
12 MART İSTİKLÂL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET ÂKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ
Millî Mücadele devam ederken halka ve orduya moral verecek bir millî marş yazılması gerektiğine karar verilir. Bu amaçla bir yarışma düzenlenir. Yarışmaya gönderilen şiirler titizlikle incelenir. Ancak hiçbiri millî marş olacak niteliklere sahip değildir. Bunun üzerine ünlü şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’dan yarışmaya katılması istenir.
Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı şiir, 12 Mart 1921’de Meclis’te okunur. Milletvekilleri tarafından çok beğenilen ve ayakta alkışlanan şiirin millî marşımız olmasına karar verilir.
İstiklâl Marşı, milletimizin bağımsızlığa olan düşkünlüğünü ve bu toprakları nasıl kazandığını anlatan eşsiz bir eserdir. Her yıl 12 Mart’ta İstiklâl Marşımızın Türk milleti için anlam ve önemini anlatan törenler düzenleriz. Aynı zamanda Millî Mücadele yıllarını bize on kıtada anlatan büyük şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’u anarız.
BAĞIMSIZLIK MARŞIMIZ
Kurtuluş Savaşı sürerken
Morale ihtiyaç duydu ordu.
Mehmet Âkif İstiklâl Marşı’yla
Coşturdu bütün yurdu.
Okununca mecliste on kıta
Alkışladı herkes ayakta.
Bu millet esir düşmez asla,
Yazılmaz İstiklâl Marşı bir daha.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
3. Sınıf Meb Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 148 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.