Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
3. Sınıf Hayat Bilgisi Dizin Yayıncılık

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Dizin Yayınları Sayfa 162-163-164-165

3. Sınıf Dizin Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kitabı 162-163-164-165 Cevapları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Dizin Yayınları Sayfa 162-163-164-165

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Dizin Yayınları Çözümleri Sayfa 162

DEDEMİN ÇİFTLİĞİ

Sebze ve meyvelerden hangilerini biliyorsunuz? Anlatınız.

  • Cevap:

Meyveler: Karpuz, kavun, şeftali, kayısı, vişne, kiraz, üzüm, incir, nektarin, mor erik, karadut, böğürtlen, yeşil erik, çilek.

Sebzeler: Taze fasulye, dolmalık biber, sivri biber, patlıcan, salatalık, domates, enginar, kabak, semizotu, börülce, bamya.

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Dizin Yayınları Çözümleri Sayfa 163

Dilara:
— Sebzelerin yetişmesi için su ve toprağa ihtiyaç var sanırım, dedi. Dedesi:
— Sadece su ve toprağa değil, uygun ısıya da ihtiyaç var. Güneş, bitkilere ihtiyaçları olan ısıyı sağlar. Güneş, olmasaydı sebzeler büyüyemezdi, dedi. Daha sonra Dilara’ya:
— Ispanak, maydanoz, domates ve biber gibi bazı sebzeler toprağın üstünde yetişir. Patates ve havuç gibi bazı sebzeler ise toprağın altında yetişir, dedi. Daha sonra toprağı kazarak bir havuç çıkardı. Havucu Dilara’ya uzattı. Dilara:
— Bazı sebzelerin toprağın altında yetiştiğini bilmiyordum. Bunu öğrendiğime çok sevindim, dedi. Havucu dedesinden alarak sepetine koydu.

Dilara, daha sonra tarladan domates, biber, maydanoz ve marul topladı. Bunları da sepetine yerleştirdi. Dedesine:
— Bu sebzeleri salata yapması için babama vereceğim, dedi.

Dilara, yakınlardaki elma ağacını göstererek dedesine:
— Dedeciğim, peki meyveler nasıl yetişir, diye sordu.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Dizin Yayınları Çözümleri Sayfa 164

Dedesi:
— Elma ve armut gibi meyveler ağaçta yetişir. Bunun için önce tohumdan fidan yetiştirilir. Fidan büyüyünce ağaç olur. Ağaçlar çiçek açar. Daha sonra bu çiçekler meyveye dönüşür. Ama meyvelerin tümü ağaçta yetişmez. Örneğin çilek yerde, ahududu çalılıklarda, üzüm ise asmada yetişir, dedi. Meyvelerin yetişmesi için de toprağa, suya ve güneşe ihtiyaç vardır, dedi.

Dedesi ağaçtan birkaç elma kopararak Dilara’ya uzattı. Dilara, elmaları alarak sepetine koydu. Dedesine:

— Dedeciğim bugün senden çok şey öğrendim. Teşekkür ederim, diyerek dedesine sarıldı. Sepetini alıp eve doğru koşmaya başladı.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Dizin Yayınları Çözümleri Sayfa 165

Etkinlik Yapıyorum

1- Sebze ve meyvelerin yetişme koşullarını araştırınız. Araştırma sonucunda edindiğiniz bilgileri yazınız.

  • Cevap: Sebze ve meyveler birer bitkidir. Be bitkilerin yetişmesi için su, ısı ve Güneş ışığına ihtiyaç vardır. Bazı sebze ve meyveler toprak üstünde yetişirken bazıları toprak altında yetişir.

2- Domates tohumunun domates olana kadar geçirdiği aşamalarla ilgili aşağıdaki eksik bırakılmış hikâyeyi tamamlayınız.

  • Cevap:

Ben bir domates tohumuydum. Domates olana kadar geçirdiğim aşamaları sizlere anlatayım. Önce beni toprağa ektiler. 15-20 gün sonra çimlenmeye ve filizlenmeye başladım. Sonra çiçek açtım ve domateslerim oluşmaya başladı. Yeşil renkli küçük domatesler büyüdü. Yeşil renkli domateslerim olgunlaşarak kırmızı renkli, lezzetli, harika domateslerim oldu.

Meyve ve sebzeler nasıl ve nerede yetişir? Anlatınız.

  • Cevap: Sebze ve meyvelerin tohumları toprağa ekilir ya da fideleri toprağa dikilir. Toprak gübrelenir ve belirli aralıklarla sulanır. Bitkilerden iyi verim almak için sulama, gübreleme, budama ve ilaçlama gibi işlemler yapılır. Örneğin Konya’da oturuyorsak portakal yerine buğday yetiştirmeyi tercih etmeliyiz. Çünkü iklim koşulları ve ürünlerden yüksek verim alma açısından düşünüldüğünde Konya şehri buğday yetiştirmeye daha uygundur.

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Çözümleri Dizin Yayınları Sayfa 162-163-164-165  ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!