3. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Soruları Sayfa 5 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz. 3. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 5 22. Aşağıdakilerden hangisinde iyi bir arkadaşın özellikleri bir arada veril
3. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Soruları Sayfa 5 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
3. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 5
22. Aşağıdakilerden hangisinde iyi bir arkadaşın özellikleri bir arada verilmiştir?
A) Sorumluluk sahibi, neşeli, bencil, düzensiz, yalancı
B) Somurtkan, nazik, anlayışlı, oyunbozan, yanlı
C) Dürüst, iyimser, uyumlu, duyarlı, planlı
Cevap: C
23.
1. Yardım eden kişiye teşekkür etmek
2. Yaşlıları ziyaret etmek
3. Arkadaşlarımızı kıskanmak
Yukarıdaki davranışlardan hangisi, çevremizle olan ilişkilerimizi olumlu etkiler?
A) Yalnız 1
B) 1 ve 2.
C) 2 ve 3.
Cevap: B
24. Okulunun kuş bakışı görünümünü kabataslak yani ölçeksiz olarak kâğıt üzerine çizen öğrencinin bu çalışmasına ne ad verilir?
A) Harita
B) Kroki
C) Resim
Cevap: B
25. Buğday, ekmek olup tarladan soframıza gelene kadar çeşitli aşamalardan geçer. Aşağıdaki mesleklerden hangisinin bu sürece katkısı yoktur?
A) Manav
B) Fırıncı
C) Çiftçi
Cevap: A
26. Aşağıdakilerden hangisi özel günlerimizi kutlarken paylaştığımız duygulardan biri değildir?
A) Kıskançlık
B) Saygı
C) Hoşgörü
Cevap: A
27. Ahmet: Büyüyünce suç işleyen insanları yakalayıp adalete teslim ederek, insanların can ve mal güvenliğini sağlamak istiyorum. Buna göre, Ahmet ilerde hangi mesleği seçmelidir?
A) Avukat
B) Doktor
C) Polis
Cevap: C
28. Arkadaşlık ilişkilerimizi güçlendirmek için arkadaşlarımıza karşı...olmalıyız. Cümledeki boşluğa aşağıdakilerden hangisinin yazılması uygun değildir?
A) dürüst
B) kıskanç
C) kibar
Cevap: B
29. Okuldaki davranışlarımız arkadaşlarımızı olumlu ya da olumsuz etkileyebilir. Aşağıdaki davranışlardan hangisi okuldaki arkadaşlarımızı olumlu yönde etkiler?
A) Sınıfta yerlere çöp atmak
B) Kantinde sırayı bozmak
C) Okul eşyalarını düzgün kullanmak
Cevap: C
3. Sınıf Meb Yayınları Hayat Bilgisi Çalışma Soruları Sayfa 5 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok