“3. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Soruları Cevapları 6. Ünite Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz. 3. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Soruları 6. Ünite Cevapları [syf]3. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Soruları Cevapları 6. Ünite Sayfa 113[/
“3. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Soruları Cevapları 6. Ünite Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
3. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Soruları 6. Ünite Cevapları
[syf]3. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Soruları Cevapları 6. Ünite Sayfa 113[/syf]
1. K noktasında bulunan kişinin pusulasının renkli göstergesi (ibresi) Karadeniz’i göstermektedir. Bu kişi Mersin’e ok yönünde giderse hangi yönde hareket etmiş olur?
A) Doğu
B) Güney
C) Batı
Cevap: B
2. Yukarıdaki şekillerle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?
A) Canlılar yaşama sürecinde belli aşamalardan geçerler.
B) Bitkiler ve insanlar aynı sürede olgunlaşırlar.
C) Canlılar küçükken anne babasına benzerler.
Cevap: A
3. Öğrenciler, insanların günlük yaşamlarında çevreye verdiği zararlardan bazılarını önlemek istiyorlar. Bunun için yanlış davranışları gösteren afişler hazırlamışlardır. Aşağıdakilerden hangisi bu afişlerden biri olamaz?
Cevap: C
4. Mehmet ve arkadaşları, dergi ve kitaplarını temiz kullanırlar. Daha sonra ihtiyacı olan kişilere verirler. Çevrelerindeki atık kağıtları toplayıp biriktirirler. Bu kağıtları tekrar kullanılacak hale getiren fabrikalara gönderirler. Böylece---verilen ifadenin devamı aşağıdakilerden hangisi olamaz?
A) pek çok ağacın kesilmesine engel olurlar.
B) kaynakları gereksiz şekilde harcarlar.
C) çevre daha temiz hale gelir.
Cevap: B
5. Dünyayı insanlığın ortak malı ve mirası olarak gören biri, çevreyi korumak için öncelikle aşağıdakilerden hangisini yapar?
A) Doğal kaynakları bilinçli tüketir.
B) Sevdiği meslek alanında çalışır.
C) Düzenli olarak seyahat eder.
Cevap: A
[syf]3. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Soruları Cevapları 6. Ünite Sayfa 114[/syf]
6. Kollarımızı iki yana açtığımızda sağ kolumuz Güneş’in doğduğu yöne doğru uzanıyorsa arkamız hangi yönü gösterir?
A) Doğu
B) Batı
C) Güney
Cevap: C
7. BİLİNÇLİ ailesi haberleri izliyordu. Haberlerde doğal kaynakların tükenmek üzere olduğu, önlem alınmazsa tüm insanların zor durumda kalacağı söyleniyordu. Anne ve babaları çocuklara, “Bu konuda biz neler yapabiliriz?” diye sordular. Anne ve babalarının bu sorularına çocuklar, aşağıdakilerden hangisi gibi cevap verirse doğru olur?
A) Tasarruf yapmalıyız.
B) Çok çalışmalıyız.
C) Haklarımızı savunmalıyız.
Cevap: A
8. • Karınca yuvaları
• Ağaç ve taşların yosunlu kısımları
• Cami minarelerinin şerefe kapıları
Yukarıdaki verilenlerin tamamı bize hangi konuda bilgi verir?
A) Adres belirleme
B) Yön bulma
C) Trafik kuralları
Cevap: B
9. Aşağıdakilerden hangisi insanların, yaşadıkları çevreye olumsuz etkisine örnektir?
A) Sokakta yaşayan hayvanlara barınak yapmaları
B) Çöplerini çöp kutularına atmaları
C) Ormandaki ağaçları bilinçsizce kesmeleri
Cevap: C
10. Sabah, sağ kolumuzu Güneş’e doğru gelecek şekilde açarsak arkamız hangi yönü gösterir?
A) Kuzey
B) Güney
C) Batı
Cevap: B
11. Hüseyin, evde hayvan beslemek istemektedir. Aşağıdakilerden hangisi Hüseyin’in seçebileceği bir hayvan olamaz?
A) İnek
B) Papağan
C) Kedi
Cevap: A
12. Yukarıdaki şekle göre soru işareti olan yere hangi yön gelmelidir?
A) Batı
B) Güney
C) Kuzey
Cevap: A
13. Ormanlar aşağıdaki doğal afetlerden hangisinin oluşumunu engellemez?
A) Heyelan
B) Sel
C) Deprem
Cevap: C
3. Sınıf Çalışma Soruları Hayat Bilgisi 6. Ünite Cevapları Meb Yayınlarıile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok