“3. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Fasikülü 3. Ünite Cevapları Sayfa 19” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

3. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Fasikülü 3. Ünite Cevapları Sayfa 19

37. Aşağıda, meyvelerle ilgili bilmeceler verilmiştir. Bu bilmeceleri cevaplayarak bulmacayı çözünüz. 1. Karşıdan baktım çalı çeper, yanına gittim bir top şeker.
  • Cevap: böğürtlen
2. Salkım salkım inciyim, en çok kardeşi olan meyveyim.
  • Cevap: üzüm
3. Alçacık dallı, yemesi ballı.
  • Cevap: çilek
4. Sarı tavuk dalda yatar, dal kırılır yerde yatar.
  • Cevap: ayva
5. Dilim dilim dilimli, turuncudur rengi. Kolaycacık soyulur, meyvelerin güzeli.
  • Cevap: mandalina
6. Çarşıdan aldım bir tane, eve geldim bin tane.
  • Cevap: nar
7. Alçacık tepe, kırmızı küpe.
  • Cevap: kiraz
8. Yeşil mantolu, kırmızı entarili, siyah düğmeli.
  • Cevap: karpuz
9. Dal üstünde al yanak, inanmazsan ye de bak.
  • Cevap: elma
10. Bir küçücük fıçıcık, içi dolu turşucuk.
  • Cevap: limon

3. Sınıf Hayat Bilgisi Meb Yayınları Çalışma Fasikülü 3. Ünite Cevapları Sayfa 19 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.