3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Anka Kuşu Sayfa 60-61-62 Cevapları
[giris]3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 60-61-62 Cevapları ve Soruları[/giris]
3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 60
A. Aşağıdaki bilgilerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazalım.
B. Aşağıdaki ifadelerde boş bırakılan yerlere, verilen sözcüklerden uygun olanları yazalım.
C. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru cevabını işaretleyelim.
1. Salıncağa binen Bahar aşağıdaki hareketlerden hangisini yapar? A. Yavaşlama B. Dönme C. Sallanma
2. Topaç çeviren bir çocuk, topaca aşağıdaki hareketlerden hangisini yaptırmıştır? A. Dönme B. Hızlanma C. Yavaşlama
3. Aşağıdakilerden hangisi yavaşlama hareketidir? A. Balkondan düşen çamaşırın hareketi B. Yukarıya doğru fırlatılan taşın hareketi C. Ağaçtan yere düşen elmanın hareketi
4. Aşağıdakilerden hangisi hızlanma hareketidir? A. Duraktan kalkan otobüsün hareketi B. Kırmızı ışığı gören aracın hareketi C. İnişe geçen uçağın hareketi
5. Hangisi, kuvvetin neden olduğu bir etki değildir? A. Durma B. Erime C. Şekil değiştirme
6. Aşağıda verilen taşıtlardan hangisi en hızlıdır? A. Tren B. Uçak C. Otomobil
7. Aşağıda verilen durumlardan hangisi doğru bir davranış değildir? A. Salıncakta sallanmak B. Pencereyi kapatmak C. Hareket eden vantilatörü elle durdurmak
8. Aşağıda verilen görsellerden hangisinde itme kuvveti vardır?
9. Trafikte kırmızı ışıkta duran bir sürücü, yeşil ışık yandığında arabasıyla aşağıdaki hareketlerden hangisini gerçekleştirir? A. Yavaşlama B. Hızlanma C. Sallanma
10. Aşağıda, kuvvetle ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır? A. Kuvvet, cismin hareket etmesini sağlayabilir. B. Kuvvet uygulanan cismin şekli değişebilir. C. Hareket eden pervaneye dokunulabilir.
A. Aşağıdaki bilgilerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazalım.
- Cevap:
B. Aşağıdaki ifadelerde boş bırakılan yerlere, verilen sözcüklerden uygun olanları yazalım.
- Cevap:
C. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru cevabını işaretleyelim.
1. Salıncağa binen Bahar aşağıdaki hareketlerden hangisini yapar? A. Yavaşlama B. Dönme C. Sallanma
- Cevap: C
2. Topaç çeviren bir çocuk, topaca aşağıdaki hareketlerden hangisini yaptırmıştır? A. Dönme B. Hızlanma C. Yavaşlama
- Cevap: A
3. Aşağıdakilerden hangisi yavaşlama hareketidir? A. Balkondan düşen çamaşırın hareketi B. Yukarıya doğru fırlatılan taşın hareketi C. Ağaçtan yere düşen elmanın hareketi
- Cevap: A
4. Aşağıdakilerden hangisi hızlanma hareketidir? A. Duraktan kalkan otobüsün hareketi B. Kırmızı ışığı gören aracın hareketi C. İnişe geçen uçağın hareketi
- Cevap: A
5. Hangisi, kuvvetin neden olduğu bir etki değildir? A. Durma B. Erime C. Şekil değiştirme
- Cevap: B
6. Aşağıda verilen taşıtlardan hangisi en hızlıdır? A. Tren B. Uçak C. Otomobil
- Cevap: B
7. Aşağıda verilen durumlardan hangisi doğru bir davranış değildir? A. Salıncakta sallanmak B. Pencereyi kapatmak C. Hareket eden vantilatörü elle durdurmak
- Cevap: A
8. Aşağıda verilen görsellerden hangisinde itme kuvveti vardır?
- Cevap: A
9. Trafikte kırmızı ışıkta duran bir sürücü, yeşil ışık yandığında arabasıyla aşağıdaki hareketlerden hangisini gerçekleştirir? A. Yavaşlama B. Hızlanma C. Sallanma
- Cevap: B
10. Aşağıda, kuvvetle ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır? A. Kuvvet, cismin hareket etmesini sağlayabilir. B. Kuvvet uygulanan cismin şekli değişebilir. C. Hareket eden pervaneye dokunulabilir.
- Cevap: C
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok