Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
3. Sınıf Fen Bilimleri Anka Kuşu Yayınevi

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Anka Kuşu Sayfa 44-45-46-47-48-49-50-51-52 Cevapları

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 44-45-46-47-48-49-50-51-52 Cevapları ve Soruları

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 44

Çevremizdeki hareketli varlıklara örnekler verelim.

  • Cevap: Hareketli varlıklar; Dünya, futbol oynayan ve hareket halinde olan oyuncular olarak örnek gösterilebilen varlıklardır. Varlık hareketi dönme, sallanma, yavaşlama, hızlanma olarak incelenebilir. Hareketsiz varlıklar ise bunun tam tersidir. Hareket etmez yani durağandır.

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 45

1. Varlıkların Hareket Özellikleri

Hatice, arkadaşı ile parkta oyun oynuyordu. Uçurtma uçuran bir kişi Hatice’nin dikkatini çekti. Uçurtması bir yukarı bir aşağı, bir sağa bir sola hareket ediyordu. Uçurtma bazen hızlanıyor, bazen de yavaşlıyordu.
Sürekli hareket hâlinde olan kişi, uçurtmanın düşmemesi için bir sağa bir sola koşuyordu. Bazen yavaşlıyor, bazen de hızlanıyordu. Hatice ve arkadaşı, uçurtma uçuran kişiyi izlerken çok eğlendiler.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 46

Hikâyede de okuduğunuz gibi Hatice ve arkadaşı, uçurtmanın hızlandığını, yavaşladığını, sağa sola dönerek hareket ettiğini gördüler. Çevremizdeki binalar, taşlar hareketsizdir fakat çevremizde yürüyen kişiler, oyun oynayan çocuklar, hayvanlar hareketlidir. Çevremizde bu şekilde hareketli ve hareketsiz birçok varlık bulunur.

Hareket, bir varlığın, başka bir varlığa göre yer değiştirmesidir. Örneğin insanlar koşma, atlama, yürüme; balıklar yüzme; kuşlar uçma gibi değişik türde hareketler yaparlar. Cansız varlıklar ise dışarıdan bir etki olmadıkça hareket edemez. Örneğin çantamızı yerden kaldırırken onu biz hareket ettirmiş oluruz.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 47

Bitkiler, toprağa bağlı oldukları hâlde hareket ederler. Ancak bitkilerdeki hareket, insanlardaki ve hayvanlardaki hareketten farklı olarak çoğunlukla ışığa ya da kökleriyle suya yönelme şeklindedir. Ayçiçeklerin Güneş’e ve kökleriyle suya doğru yönelmesi, bitkilerin hareketine örnek olarak verilebilir.

Biz de çevremizdeki varlıkların nasıl hareket ettiklerini inceleyelim. Hareket eden bir otomobile baktığımızda otomobilin tekerlekleri dönme hareketi yapar. Otomobil bazen hızlanır bazen yavaşlar. Bir kavşağa geldiğinde ise yön değiştirebilir.

Çevremizdeki varlıklarda kaç çeşit hareket gözlemlediğimizi belirtelim. Parktaki salıncaklarda sallanan çocuklar sallanma hareketi yaparlar.

Kendine doğru gelen topa vuran çocuk, topun yönünü değiştirir. Böylece top, yön değiştirme hareketi yapmış olur.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 48

Bir çocuk, bisiklet sürerken bisikletin tekerlekleri, dönme hareketi yapar. Vantilatörün pervanesi de bisiklet tekerleği gibi dönme hareketi yapar.

Aşağıdaki varlıklarla bu varlıkların yaptığı hareketleri eşleştirilmiştir. Bu varlıkların hareket özelliklerini okuyunuz.

  • Cevap: Bu sayfada herhangi bir soru bulunmamaktadır.

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 49

Biz de hızlanarak ve yavaşlayarak hareket eden cisimlere örnekler verelim. Varlıkların bir kısmı yavaş, bir kısmı hızlı hareket eder. Peki, bir varlığın hızlı ya da yavaş olduğunu nasıl anlarız?

  • Cevap: Çevremizde hareket eden  cisimlere örnekler;

Topaç, mutfak robotu, mikser, rüzgar gülü, otomobil, bisiklet
Çevremizde duran cisimlere örnekler;
Duvar, sandalye, masa , dolap
Bu nesnelerin hepsi hareket ettirilmesi sonucunda hareket edebilir. Mesela mutfak robotu hareketsizdir. Ancak onu çalıştırırsam sallanma ve dönme hareketi yapar.

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 50

Koşarken hızlı, yürürken daha yavaş hareket ederiz. Örneğin uçmakta olan bir uçak, hareket eden otomobile göre daha hızlıdır. Hareket eden tavşan, hareket eden kaplumbağaya göre daha hızlıdır. Nevra ile Mete yarışıyorlar. Nevra yarışı Mete’den önce bitiriyor. Aynı mesafeyi daha az zamanda koştuğu için “Nevra Mete’ye göre daha hızlıdır.” diyoruz. Durmakta olan bir cismin hızı yoktur. Örneğin, kırmızı ışıkta duran bir yaya yeşil ışık yandığında hareket eder ve karşıdan karşıya geçer.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 51

Aşağıdaki resimlerin altlarına varlıkların hangi tür hareketler yaptığını yazalım.

  • Cevap:

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 52

Merhaba! Benim kim olduğumu öğrenmek ister misiniz? Bunun için aşağıdaki bulmacayı çözün. Yıldızlarda bulunan harfleri aşağıda verilen boş yıldızlara yazarak benim kim olduğumu öğrenebilirsiniz.

1)  Parktaki salıncakların yaptığı harekettir.
2) Bisiklet tekerleğinin yaptığı harekettir.
3) Durağa yaklaşan otobüsün yaptığı harekettir.
4) Hareket sırasında hızları artan cisimlerin yaptığı harekettir.

  • Cevap:

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Anka Kuşu Yayınları Sayfa 44-45-46-47-48-49-50-51-52 Cevapları” beğendiyseniz sosyal medyada paylaşabilir ve  aşağıda bulunan emojilerle duygularınızı ifade edebilirsiniz :)

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!