2. Sınıf Türkçe 3. Tema Değerlendirme Çalışmaları Etkinlik Cevapları (2. Sınıf Türkçe)
2. Sınıf Türkçe 3. Tema Değerlendirme Çalışmaları metni cevapları ve soruları, Meb Yayınları 2. Sınıf Türkçe Çalışma kitabı sayfa 45, 46, 47, 48 (Erdemler)
2. Sınıf Türkçe 2. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları
2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 45 Cevabı
TEMA DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI KONUŞAN AT Hiç unutmam. ilkokulu bitirdiğim yıldı. Babam, o sabah atla kasabaya gitmişti. Ağabeyimle ben de evimizin yanındaki bahçede çalışıyorduk. Öğlene doğru birden at kişnemesi duyduk. Ağabeyim, “Ahmet koş, bu bizim atın sesine benziyor." dedi. Sesin geldiği yöne doğru koşmaya başladık. Gerçekten de bizim attı. Üzerinde babam yoktu. Bizi görünce durdu. Kişniyor, başını sallıyor, ön ayaklarından biriyle yeri dövüyordu. Belli ki bir şeyler anlatmak istiyordu. Babama ne olmuştu? Başına bir şey mi gelmişti? Ağabeyimi de beni de bir merak aldı. At, başını geldiği yöne çevirmiş kişneyip duruyordu. Bir ara kasabaya giden yola doğru koşmaya başladı. Biz de peşine düştük. At hem koşuyor hem de arada bir bize bakıp kişniyordu. Bizi çağırıyordu sanki. Çınarlı derenin başına gelince at durdu. Başını sallıyor ve hâlâ kişniyordu. Bir de ne görelim! Babam derenin dibinde yatıyordu. Attan düşmüş ve bir bacağını tutuyordu. Emin ÖZDEMİR 2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 46 Cevabı
İlk beş soruyu metne göre cevaplayınız.
1. Yazar, hangi dönemine bir anısını hatırlıyor? A) İkokula başladığı yıla B) İkokulu bitirdiği yıla C) Ortaokulu bitirdiği yıla
- Cevap: B
2. Çocuklar, babalarının attan düştüğünü nasıl öğreniyorlar? A) Atın yanlarına gelip kişnemesinden B) Arkadaşlarının haber vermesinden C) Babalarının sesini duymalarından
- Cevap: A
3. Babanın yaralanmasının nedeni nedir? A) Attan düşmesi B) Ayağının kayması C) Yılan sokması
- Cevap: A
4. Metnin konusu nedir? A) Atların bilinmeyen özellikleri B) Köyde yaşamanın zorlukları C) Atların insanlarla iletişimi
- Cevap: C
5. Aşağıdaki cümlelerde verilen olayları oluş sırasına göre cümlenin başındaki kutulara sayıları yazarak sıralayınız.
- Cevap: 2-3-4-1
() Babam attan düşmüş, bir bacağını tutuyordu.
() Babam o sabah kasabaya gitmişti.
() Öğlene doğru birden at kişnemesi duyduk.
() Çınarlı derenin başına gelince at durdu.
6. Metindeki altı çizili kelimelerin zıt anlamlılarını aşağıya yazınız. Bu kelimeleri sözlü olarak birer cümlede kullanınız.
- Cevap: sabah-akşam, ön-arka
7. Aşağıdaki cümlelerde ( ) içine uygun noktalama işaretlerini koyunuz.
- Cevap:
8. Aşağıdaki cümlelerde bazı kelimeler yanlış yazılmıştır. Bunları belirleyip kelimeler doğru olacak şekilde cümleleri yeniden yazınız. • Ayşe ile selim sevgi dolu çocuklardır.
- Cevap: Ayşe ile Selim sevgi dolu çocuklardır.
- Cevap: Okuldan çıkınca onu göremedim.
- Cevap: Adana’dan Hasan ile Zeynep gelmiş.
9. Aşağıdaki cümlelerde geçen eş anlamlı kelimeleri belirleyiniz. Bu kelimelerin eş anlamlılarını farklı birer cümlede kullanınız. Bu sınıftaki talebeler çok çalışkandır.
- Cevap: öğrenci-talebe
- Cevap: beyaz-ak
- Cevap: yaşlı-ihtiyar
- Cevap: konuk-misafir
10. Aşağıdaki kelimeleri cümle içinde kullanarak yazma alanına yazınız.
- Cevap:
Sevgi→ Ona sevgi besliyorum.
Saygı→ O çok saygılı bir çocuktur.
Paylaşım→ Derdimi seninle paylaşmak istedim.
Yardımseverlik→ Yardımsever olmak çok iyi bir şeydir.
Mutlu→ Dünyada her çocuk mutlu olmalıdır.
Dostluk→ Dostluk bu hayatta zor bulunan bir şeydir. 2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 48 Cevabı
11. Aşağıdaki görselleri inceleyiniz. Görsellere uygun cümleler yazınız.
- Cevap:
2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Erdemler Sayfa 45, 46, 47, 48 2. Sınıf Türkçe 2. Tema Değerlendirme Çalışmaları Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok